Šalis kelia raudoną vėliavą. Ką tai reiškia? (Video)  ()

Ji vadinama „keršto vėliava“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-04 Šalis kelia raudoną vėliavą. Ką tai reiškia? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 31 dieną tapo žinoma, kad Teherane žuvo vienas „Hamas“ grupuotės lyderių Ismailas Haniyehas. Irano aukščiausiasis religinis lyderis Ali Chamenei paskelbė atsaką Izraeliui dėl kovotojo mirties, sakydamas, kad dabar šalis laikys „savo pareiga jam atkeršyti“.

Taip pat šią dieną ant Džamkarano mečetės kupolo buvo iškelta raudona vėliava. Pagal Irano tradicijas tai simbolinis veiksmas, kuriuo siekiama pasiųsti galingą žinią. Pati raudona spalva Irano kultūroje ir religijoje dažnai siejama su kankinių krauju ir raginimu atkeršyti.

[EU+Kuponai] Jump starteriai, „Xiaomi“ TWS ausinės, mini ventiliatoriai, 36in1 suktuko rinkinukas, galingi PC ir šviestuvai (Video)
3061 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-06/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

2) „Xiaomi Air 3 SE“ - TWS ausinės

3) „Violent Fan X3“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

4) 36in1 - įkraunamo suktuko rinkinukas preciziškiems darbams

5) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

6) „BLITZWILL BWL-FL-0001“ - 36W dvigubas šviestuvas

Išsamiau

Konkrečiai, raudonos vėliavos iškėlimas ant Džamkarano mečetės, vienos iš švenčiausių šiitų mečečių, kupolo gali reikšti kvietimą atkeršyti už reikšmingo žmogaus mirtį ar neteisingą nužudymą individo ar žmonių grupės, ypač kankinių. Arba tai gali simbolizuoti pasiruošimą konfliktui ar karui, signalizuojant, kad šalis yra pasirengusi reaguoti į agresiją ar provokaciją.

 

 

Religinių ir politinių įvykių kontekste tai gali būti galingas simbolinis gestas, perteikiantis ryžtą ir pasirengimą imtis veiksmų reaguojant į tam tikrus įvykius ar situacijas.

Iranas dažnai naudoja šį simbolinį veiksmą siekdamas pritraukti tarptautinį dėmesį, taip pat kaip psichologinio spaudimo priemonę ar signalą savo gerbėjams ir priešininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(68)
(-49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()