„Aš esu užsakovas“. Visiems šokas (Video)  ()

„Tyrimas baigtas, pamirškite“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-08 „Aš esu užsakovas“. Visiems šokas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininko Piotro Vodkino komentaras.

Diskusijos apie tai, kas išlošė ir kas pralaimėjo neseniai įvykusiame masiniame apsikeitime agentais, kodėl vieni žmonės buvo įtraukti į sąrašus, o kiti – ne, užgožė tai, kaip Rusijos valdovas demaskavo pats save.

Tai buvo jo žingsnis link žudiko Vadimo Krasikovo.

V. Putinas ir V. Krasikovas apsikabino. Kremliaus šeimininkas tiesiog nuoširdžiai tryško džiaugsmu.

Tai ne pirmas apsikeitimas demaskuotais agentais Putino valdymo metu, tačiau anksčiau jis niekada iš to nedarydavo demonstratyvaus pasirodymo.

2022 m. gruodį jam pavyko grąžinti į Rusiją ginklų baroną Viktorą Butą. Bet tada Putinas neatvyko į oro uostą pasitikti šitos, taip sakant, gerai žinomos asmenybės.

[EU+Kuponai] Tarnaus bent 18 metų ir leis kasmet sutaupyti net 1000€! Iki 11520Wh monstrai apsaugos ir nuo dingusios elektros (Video)
5085 3

Pastarųjų savaičių ekstremalūs gamtos įvykiai Lietuvoje dar kartą įrodė, kad patys žmonės turi būti pasiruošę iššūkiams, kurie kyla dingus elektrai. Laimei, yra puikių įrenginių, kurie leis ne tik toliau gyventi įprastą gyvenimą, bet ir dar sutaupyti reikšmingas pinigų sumas.

Išsamiau

Rusija ilgai bandė iš Krasikovo padaryti didvyrį ir patriotą. Vokietijoje jis buvo įkalintas už karvedžio Zelimchano Changošvilio, amžių sandūroje kovojusio už Čečėniją, nužudymą.

Galima būtų manyti, kad Krasikovas yra kilnus keršytojas už žuvusius rusų karius, tačiau taip nėra. Jis turėjo reikalų ne tik (ir ne tiek) su „tėvynės priešais“, bet ir dalyvavo mažiausiai dviejose užsakomosiose žmogžudystėse Rusijoje: verslininkų Jurijaus Kozlovo ir Alberto Nazranovo.

Net Putino teisėsaugininkai buvo įtraukę Krasikovą į ieškomų asmenų sąrašą. Bet paskui, kažkieno galingos rankos paliepimu, baudžiamoji byla buvo nutraukta. „Tyrimas baigtas, pamirškite“.

 

Visame pasaulyje už žmogžudystes kalėjimuose sėdi ir kiti rusai. Tačiau Kremliui jų likimas ne itin rūpi. Ir tik dėl J. Krasikovo išlaisvinimo buvo dedamos milžiniškos pastangos, įskaitant ir mirties bausmės Baltarusijoje Vokietijos piliečiui organizavimą.

Tai jau savaime reiškia, kad Krasikovas ne savo iniciatyva suvedinėjo sąskaitas su Changošviliu. Tačiau scena oro uoste iš tikrųjų tapo nuoširdžiu Vladimiro Putino prisipažinimu: „Aš esu teroro akto kitos valstybės teritorijoje užsakovas“.

 

Teroristinio išpuolio, kuris visai nebuvo reikalingas. Bet Putino užgaidos pakako. Žudikų korporacijos vadovas davė įsakymą, o vykdytoją priglaudė po savo sparneliu.

Žinoma, galima sakyti, kad V. Changošvilio nužudymas nublanksta V. Putino žiaurumų Ukrainoje fone. Tai iš tiesų yra tiesa. Ir šis vadas nebuvo pirmas žmogus, kuris Vakaruose buvo likviduotas Kremliaus įsakymu.

Bet vis dėlto epizodas vyriausybiniame Vnukovo oro uoste liks istorijoje kaip vaizdingiausias to laikmečio dokumentas. Laikmečio, kuriame Rusijos valdovas nebesigėdija rodyti savo kruvinų rankų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(6)
(75)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()