„Mama, mums šokas.“ 500 metrų nuo sienos. Kas nutiko rusų kariams  ()

Įstatymas tai draudžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pažadėjo, kad į karą Ukrainoje nebus siunčiami nepakankamai pasiruošę šauktiniai. Tačiau dabar fronto linija peržengė Rusijos teritoriją, o Kursko srityje dislokuotų šauktinių šeimos skambina pavojaus varpais dėl savo artimųjų. Įvairiose socialinės žiniasklaidos platformose plinta dešimtys žinučių iš žmonių, teigiančių, kad jie yra Kursko srityje dingusių Rusijos šauktinių šeimos nariai.

CNN teigimu, pastarosiomis dienomis Rusijos „Telegram“ kanaluose pasirodė pranešimai, rodantys, kokia nepasirengusi tokiam išpuoliui buvo Rusijos Federacija.

[EU+Kuponai] Lenktas žaidimų monitorius, vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename, dvigubo ekrano PC, 140W įkroviklis ir kt. (Video)
5097 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FYHXele“ - 24/27 colių lenktas žaidimų monitorius

2) „YUEHOO“ - dviejų kamerų vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename

3) „N-ONE Nbook Pro“ - dvigubo ekrano PC

4) „LDNIO“ - 140W, 5-ių jungčių įkroviklis

5) „DaranEner NEO2000“ - 2000W, 2073,6Wh portabili energijos stotelė

6) „GELEIPU DL28“ - dviejų krepšių 1700W karšto oro gruzdintuvė

Išsamiau

„Kai pasienį trečią valandą ryto įsiveržė tankai, ten buvo tik šauktiniai. Nebuvo nė vieno kareivio, nė vieno profesionalo, apskritai nieko nebuvo. Vėliau paskambino mano sūnus ir pasakė: „Mama, mums šokas“, – rašė šauktinio iš Kursko srities motina.

Be to, Rusijos naujienų portalas „Verstka“ paskelbė interviu su vieno iš Kurske tarnavusio ir dabar dingusio be žinios Rusijos šauktinio močiute Natalija Apel.

Ji pasakojo, kad jos anūkas Vladislavas buvo be ginklų buvo dislokuotas kaime už 500 metrų nuo sienos. „Ką berniukai galėjo daryti? Eiti prieš ukrainiečių kareivius su kastuvu?“ – sakė ji.

 

Kaip pažymi CNN, tai, kad Rusija prie savo sienų dislokavo šauktinius, tikriausiai paaiškina, kodėl Ukrainos pajėgos galėjo taip lengvai įsiveržti į Rusijos teritoriją.

Priešingai nei profesionalūs kariai, šauktiniai prieš išvykdami į misiją dalyvauja tik ribotuose apmokymuose, nes įstatymas draudžia jiems keliauti į užsienį ir jie neturi dalyvauti mūšiuose.

Vietoj to Rusija dažnai juos dislokuoja prie savo sienų. Tačiau kai Ukraina neseniai pradėjo netikėtą įsiveržimą, šie šauktiniai staiga atsidūrė priešakinėse linijose ir buvo visiškai nepasirengę gintis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(184)
(4)
(180)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()