Visiškas krachas. „Krito 15 kartų.“ Prasidėjo Rusijos blokada

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Andraika 2024-08-19 10:47
Kažkaip jau kelinti metai, o žlugimo nematyt.
Absoliutas 2024-08-19 15:17
Negi taip sunku suprasti, kad yra tokia savoka kaip inercija ir netgi tu nenumirtum per viena diena jeigu staiga nustotum valgyt. Sankcijos yra kaip maratono begimas su papildomais svarmenimis. Is pradziu tas papildomas svoris net ir nesijaucia, bet po 20-30km pasijus… tas pats laukia ir rusofašistano.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-19 15:31
Šitam debilui viskas "visiška"
immortallt 2024-08-19 16:30
Žlugimo nematyt? Jau viešai skelbia apie darbo jėgos trūkumą. Viešai skelbiama apie kritinę infrastruktūros būklę. Viešai skelbiama apie DEGALŲ trūkumą ir įvedinėjami prekybos ribojimai. Jau kai išeina tokie dalykai į viešumą maskolyne, signalas, kad yra labai blogai ir valdyti neviešais būdais - neišeina. Tam kartui užkemša skylę, bet problema auga ir kaupiasi. Net staiga pasibaigus karui, eksportas neatsigaus, infrastruktūra už ačiū neatsinaujins, darbo jėgos iš oro neatsiras.
HardAxe 2024-08-19 18:14
kada infrastruktūros būklė nebuvo kritinė? Turbūt tada kai niekada? Čia rusiškas standartas, ne kitaip. Degalų vis dar trūksta? Senokai girdėjau apie kokią ataką į naftos perdirbimo centrą, dar neatsigavo? (šitas klausimas rimtas, galit atsakyt). Darbo jėgos trūksta, net pradėjo viską patys gaminti (mol ekonomika kyla). Kokia dar gali priežastis būt, juk UA kariauta tik kaliniai ir invalidai pagal naujienas? (čia pusiau rimtai. Dėl pačios demografijos tai +/- būtent tiek kiek reikia karui yra karinio amžiaus vyrų perviršis: https://en.wikipedia.org/wiki/Demograph ... yramid.svg)
Kyborg 2024-08-19 20:27
Naftos perdirbimo gamyklos / saugyklos atakuojamos praktiškai kiekvieną savaitę. Ir šiuo metu dega saugykla Rostovo srytyje, ataka įvykdyta prieš daugiau nei parą https://t.me/nexta_live/81493
immortallt 2024-08-20 08:06
Viską pradėjo patys gaminti Čia kaip pieno pramonė pradėjo pas juos veikti, viena karvė po tris veršelius per metus atsivesdavo, ir visi veršeliai, dar tais pačiais metais pradėjo pieną duoti. O realybėje, iš Kinijos pradėjo vežti pieno miltelius ir pilstyti vietoje pieną iš pieno miltelių, sviestas, grietinė ir t.t. ėjo iš augalinių riebalų mišinio, jogurtai - produktai iš krakmolo ir dar kažko. Tai ir dabar, gamyba yra atveža automobilį kinišką, uždeda ženkliuką, nuima plėveles - pagamino. Amunicijos kažkiek daugiau pradėjo kepti - bet ekonomiką tai nelabai augina, nes iškart sunaudojama, be jokios naudos ekonomikai. Na avarijų tinkluose tiek daug niekada nebuvo, komunalinių paslaugų tinkluose, ukrainiečiai vargu ar kuo dėti. Be "kalinių ir invalidų" fronte, dar yra tie, kurie pabėgo vengdami išsiuntimo į mėsmalę ir pabėgę dėl galimo politinio persekiojimo, nenoro remti būti dalimi karo mašinos ir velniai žino kokių dar priežasčių.
HardAxe 2024-08-20 12:00
imho avarijų buvo visada, tik mes nesidomėjom ir nedžiūgavom kiekviena proga. turiu vieną kolegą - baltarusijos rusą, su žmona iš kažkur rusijos vidurių. Pasak jo paprasto žmogaus akimis - ekonomika auga. Darbų daugėja ir t.t. Jei pieną kas gamina iš miltelių, tai visgi yra vidinės pieno gamybos poreikis ir lengviau plėtoti pienininkystės verslą, nei tada kai viskas importuojama. Ir tas galioja daugeliui sektorių. Importas pabrangos - geresnės sąlygos vietiniems verslams. Importo prekės, telefonai, kompai ir t.t. - ne problema, tik kiek pabrango. Kelionės, net į tokią įprastą kryptį kaip Turkija, čia jau skaudi tema. Viskas pabrangę xx kartų ir jokių garantijų, kad pasieksi tikslą. Tuo pačių gyvendamas europoj ~7metus bijo pačioj europoj keliauti rusišku pasu, niekad nežinai kas bus rytoj.
immortallt 2024-08-20 13:14
Kai visos importinės prekės pabrangsta, ir net dalis vietinių prekių brangsta stipriai (naftos visi produktai), tai kaip tau realiai gali augti ekonomika, kai tau tiesiog pinigų lieka mažiau? Realiai vartojimas vyksta iš santaupų. Tiek valstybės, tiek žmonių. Gamina iš miltelių pieną, taip, techniškai didina BVP ir kelia ekonomiką. Praktiškai gyventojai iki šiol pirkę sviestą, dabar už tą pačią kainą ar net brangiau perka riebalų mišinį. Ant popieriaus gyvenimas pagerėjo. Realybėje, kai taip pradedi ne maisto produktus keisti, o investicijas į infrastruktūrą, kas tada? Komunistai pradžioje ir gerai gyveno, išbuožino turtuolius, pinigų surinko, ala padalino ir gerai gyveno. Nebeliko to ką atėmė, ir viskas.
punktyras 2024-08-20 16:15
RF BVP augimas užtikrinamas iš biudžeto pinigų KPK ir pinigų dalinimo SVOlačiams ir jų šeimoms. Jegiu atmestume išleidžiamus resursus karui, jos BVP malasi apie nulį. Skiriami pinigai nuvertėja dėl spausdinimo mašinos: RF pinigų masė trln. rub 2024 103,6 (liepa) 154,4% 2023 84,6 2022 77,2 2021 67,1 100%
Absoliutas 2024-08-20 23:44
is kai kuriu komentatoriu supratau, kad del karo rusijos ekonomika kyla kaip ant mieliu. Cia tas pats kad sakyti “ziurek mano namas dega…, valio nereikes moketi uz sildyma ir taip sutaupysiu pinigu”
HardAxe 2024-08-21 09:44
Grįžtam prie to paties. Rusijos importo/eksporto santykis turbūt pasitaisė? (o gal ir ne, nes importas pabrango). Dabar klausimas jos gamyba kyla ar krenta, dėl išorinių veiksnių? Tuo pačiu ar tie pinigai investuojami tik į karo pramonę, ar užtektikrai tenka infrastuktūrai/verslui/švietimui, t.y. ilgalaikė investicija į ekonomiką?
immortallt 2024-08-21 10:15
Kokia varomoji jėga tam BVP konstruoti yra esminis skirtumas - išbuožintų asmenų atimtas turtas yra baigtinis resursas, kuris baigiasi labai greitai. Dabar kol kas dar varo ir maskoliai ant santaupų. Būtent balansavimas vyksta baigtiniu resursu, kuris neatsinaujina dabartinėmis sąlygomis, ir baigsis greitai. Kol kas ištempė per ilgesnį laiką realiai perskirstant pinigus. Taip, importuoto pieno keitimas vietoje iš importuotų miltelių pagamintu pienu, pardavinėjamu už tą pačią kainą, kaip kad importuotas natūralus pienas, didina BVP, bet nė iš tolo negerina gyvenimo kokybės. Čia kaip turėti 2x didesnį BVP per capita ir 10x didesnes kainas nei kita šalis. BVP didesnis, bet gyvenimas nuo to nėra geresnis. Gerai gyvena šimtmečius emiratai/karalystės? Bent 2 pavyzdžius? Matuoti maskolyną su tradiciniais statistiniais metodais, kai maskolynas didžiąją dalį statistikos slepia, o ko neslepia, greičiausiai klastojama, yra sudėtinga, nes patikrinti duomenų teisingumą sunku. Pvz. aukso rezervus maskoliai neva turi didelius. Pagal leidžiamas lėšas, yra trys scenarijai, kai aukso kaina kyla - auksas dar nepradėtas parduoti, rado didelį pirkėją, kuris juodai po stalu perka didelius aukso kiekius, arba auksas senai išvežtas ir nusavintas. Atsižvelgiant, kad maskolyne nusavinti yra gili tradicija, kaip manai, kaip pasiskirstęs tas auksas tarp scenarijų?
HardAxe 2024-08-21 10:50
pradėkim nuo to, kad jų importą/eksportą/bvp reikia skaičiuoti likvidžia valiuta, ne tugrikais. Pieno produktų importo pakeitimas į pieno miltelius turbūt sumažino importo išlaidas, tai kaip ir pliusas šaliai ekonominiu atžvilgiu. Paskatų gaminti turi daugiau, rinka šiuo metu saugoma net ne vietinės valdžios, išorinės jėgos jų rinką gina Ką jie ir kaip pagamina aš neįsivaizduoju. Turbūt rusiškai, kaip visada. Turbūt jei visas šalis išlygintum iki akmens amžiaus, po 100 metų rusijos gaujos vis dar nesugebėtų sustyguoti gyvenimo, kai tuo metu vokiečiai jau būtų bronzos amžiuj. Tiesiog mentalitetas, tradicijos... Pas kiekvieną (beveik) šeimoj socializmas. Veikia idealiai. Bet rusijoj per amžių amžius tos pačios problemos buvo, ar caras, ar komunistai, ar prezidentas, reali situacija neišlipo iš feodalinės eros su aiškia valdžios hierarchija ir klanų karais.