„Imk 350 000 ir nešdinkis.“ Švedija pradeda revoliuciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2024-09-14 21:14
Tai uz nusikaltimus reik varyt lauk tiesiog lauk nieko nemokamt, nebent pigiausia transporta. Nes kaip supratau pagrindinė beda kad nusikaltimus daro
Absoliutas 2024-09-15 05:32
Kodel “isvarot” vargsus imigrantus? Juk tai taip nehumaniška, o dar ant Lenkijos stumet, kokie jie monstrai kad neisileidzia imigrantu. neilgai reikejo laukti, kad Lenkijos prognozes išsipildytu :DDDD
menten 2024-09-15 13:13
patys ėmė kyšius ir išdavė turistines vizas migrantams iš trečiųjų šalių, daugiausiai Azijos, kurie aišku, Lenkijoje neturėjo jokių intencijų pasilikti ir išvyko į vakarų Europą. Vokiečiai jau suskaičiavo tūkstančius tokių ala legalių migrantų, kurie atvyko globojami Lenkijos, nors realus atvejų skaičius, panašu, kad yra šimtai tūkstančių. Dėl tokio antplūdžio Vokietija net buvo priversta atnaujinti sienų kontrolę su Lenkija. Šią savaitę Lenkijos PM D.Tuskas skundėsi, kad Vokietija "de facto suspendavo Šengeno susitarimą", kontroliuodama savo sienas. Dabar pažiūrėkim į situaciją iš vokiečių perspektyvos. ES šeria lenkus >10 mlrd. eurų kasmet, daugiausiai iš Vokietijos kišenės, nes ji daugiausiai dotuoja ES. Lenkai atsidėkoja sukdami biznį ir papildomai užversdami vokiečius tūkstančiais migrantų. Ant viršaus dar laido "moralines pastabas" apie tai, kad vokiečiai jau nebe tauta, o kažkoks "kitaip kvepiantis" visuomenės darinys, kad vokiečiai laužo tarptautinius susitarimus (Šengeno) ir kad ES turi tai ištirti, kad vokiečių tolerastai nesuvokia, ką daro. Sakyčiau, lenkai turėtų džiaugtis, kad vokiečiai tokie tolerantiški, nes ne visiem atlaikytų nervai tokį parazitą šalia turėti. Apskritai, ar valstybė, kuri tokiu būdu naudojasi Šengeno erdve, kad suktų atseit legalų biznį, nors kitiems šika ant galvos, turi teisę kitus "edukuoti" apie Šengeno ar kokius kitus susitarimus? Ar išvis tokia valstybė verta būti Šengeno ir europinės šeimos dalimi. Galų gale, ar toks Lenkijos valdžios požiūris yra brandus ir ar labai toli nuo tos pačios Rusijos ar Baltarusijos, kurios irgi valosi užpakalį į tarptautinius susitarimus, kai joms tai naudinga, bet visa gerkle rėkia ir moralizuoja vakarus, jei tie, gindami savo gyvybinius interesus, ne viską daro pagal tarptautinę raidę. Ar Vokietija turi teisę atnaujinti sienos kontrolę su Lenkija, jei akivaizdžiai mato, kad anie bando juos užversti migrantais - čia atskira tema. Mano nuomone, turi. Ir lenkams tik patylėti apie migracijos politiką. Mes irgi šalia turime "prieš imigraciją tvirtai nusistačiusį tradicinių vertybių gynėją", kuris mus bandė užversti migrantais. Iš esmės, jie daro tą patį kaip ir lenkai - už nekuklų mokestį išduoda "turistines vizas", prisiveža ir tada parodo "turistams" kryptį į vakarus. Tik čia turime ES-Baltarusijos sieną, o ten ES-ES siena, tai ten ir nematome pasienyje besibūriuojančių turistų. Nors lenkai tą įgudo daryti daug didesniais mastais nei Lukašenka.
kestutisz 2024-09-15 15:49
Teko kiek pavažinėt šiemet tai visuose net pusiau šunkeliuose ant Šengeno sienų stovėjo jų (ir praktiškai tik jų) ekipažai kurie dar ir pastabddavo, patikrindavo dokumentus, ždž nėra ko ant jų varyt labai. O šiaip nu verslo planas dabar pas tuos vargšus imigrantus pasidarė dar labiau nešantis naudą. Blogiausiu atveju jei pagaus - gausi dar ir pinigų, ko neagituot kitų ar nekartot pačiam? Nors realiai turi būt kaip stovi - pagautas nelegalas ir išmetamas, o jei niekas nepriima atgal - speciali stovykla su dygliuota tvora ir kulkosvaidininkai jei ją sukantys muziką su naujais diskais. Na ok, dar maitinimas tiek kiek rekomenduoja PSO ir nemokama tiesioginė linija su jų deklaruojamos kilmės šalies ambasada.
menten 2024-09-15 19:32
Na, bet būtent Lenkijos premjeras D.Tuskas šią savaitę pasipiktino, kad Vokietijos sugriežtinta sienos kontrolė yra nepriimtina ir prieštarauja Šengeno susitarimui. https://www.politico.eu/article/germany ... migration/ Jeigu lenkai patruliuoja savo pasienyje - puiku, nemanau, kad vokiečiai tuo piktintųsi ar vadintų Šengeno susitarimo pažeidimu. Tik klausimas, ką lenkų patruliai darytų sustabdę tokius migrantus? Juk jie "turistai" su Lenkijos vyriausybės išduotomis vizomis. Būtent dėl šitų turistų vokiečiai ir buvo priversti atnaujinti sienos kontrolę. Berlynas reikalavo pasiaiškinti aukščiausiu politiniu lygiu. Kokia lenkų reakcija? Nu maždaug kaip kokio Lukašenkos - šypsosi "mes nieko apie tai nežinom, neturim su tuo nieko bendro", geriausiu atveju - "atliksim vidinį auditą". O juk kalba eina ne apie kelis tūkstančius, o šimtus tūkstančių. Vokiečiai kaip visada atsibudo per vėlai, bet ginti savo sieną turi pilną teisę. Aišku yra ir kitas sprendimas - Vokietija nesaugo sienos, bet tuos šimtus tūkstančių turistų grąžina į Lenkiją. Jų vyriausybė išdavė vizas, tai dabar tegul ten ir turistauja.
Absoliutas 2024-09-16 00:07
tai kad kvaili vokieciai patys pirmi klyke “welcome refugees”, o dabar jau ne welcome :D
HardAxe 2024-09-16 02:29
atsitokėjo + valdžia pasikeitė. įdomu man galima, ar čia tik juodų privilegija?
immortallt 2024-09-16 10:10
Niekada nebuvo "welcome all refugees" Vokietijos, ir didelės Europos problema yra perdėtas socializmas. Italija sugriuvo iš esmės dėl savo neterminuotų darbo sutarčių, kur jei jau pradirbai 10 metų, niekas tavęs nebeatleis, tai ir sėdi nosį kraptšydami bei algą toliau gauna. Užtat beveik niekas nebegauna neterminuotų darbo sutarčių Italijoje, o šalis stagnuoja, prisidengdami tradicijos, o realiai tingėjimas inovuoti. Prancūzija, Vokietija, Graikija - visur socializmas ir garantijos tingintiems dirbti suteikiamos pakanakamai dosnios, kurios veikia taip kaip turėtų, t.y. žmogus būdamas užtikrintas dėl pragyvenimo, linkęs siekti daugiau. Problema, tai galioja mažai daliai populiacijos, max 10-20%, kiti linkę ta sistemą išnaudoti. Aiškina, kad darbas yra vergovė, bet imti kitų žmonių uždirbtus pinigus, kitiems dirbant ir už juos, kažkaip man bent jau panašiau į vergovę būtent tų dirbančiųjų. Būtent dosnios socialinės garantijos ir traukia tiek vietinius, tiek imigrantus, kurie nenori dirbti ir integruotis.
SPeed_FANat1c 2024-09-17 20:34
pala pala. Nezinau is kur tu istraukei tokia informacija apie lenku migrantus. Tai kam jie prie tos baltarusijos sienos blokuoja jei ju tikslas yra praleist. Jie labai aktyviai ginas, o plius dar labai investuoja i gynyba pries ruzki. Ir cia dziagtis turim o ne smerkt. Ka kitos vakaru salys - jom tai maziau rupi ta gynyba, isskurus gal UK, kur ten stipriai atrodo pasirodo. Bet lenkai musu viltis kad bus prevencija karo arba jei ir bus kartas, kad jie pades apsigint.
SPeed_FANat1c 2024-09-17 20:38
Nu aisku as nenoriu ten darboholizmo kaip amerikoj kad pasidarytu cia ir jei nori maziau dirbt, tave nukonkuruotu. Bet nu ir baime tuo paciu kad per ilga laika netaptume super silpni. Va kad ir del karines veiklos - jei jav musu neberemia, ar sugeba europa pati nuo rusijos gintis?
menten 2024-09-17 22:53
Bent skaitei nuorodą, kurią daviau? https://en.wikipedia.org/wiki/Polish_ca ... sa_scandal Čia nieko bendro neturi su Baltarusija. Lenkų diplomatiniai pareigūnai ėmė kyšius ir palengvinta tvarka išdavė "turistines" vizas trečiųjų šalių piliečiams. Vokiečiai jau nustatė tūkstančius tokių atvejų, nors neabejoja, kad jų buvo šimtai tūkstančių.
HardAxe 2024-09-18 00:29
gera pradžia būtų leisti eksperimentuoti su AI/žmogaus DNR beveik be suvaržymų, atsirastų traukos centrų mokslininkam kurtis.
menten 2024-09-18 01:13
Čia jau šioks toks OT, bet ką turi omeny, eksperimentuoti su DNR beveik be suvaržymų? Tyrimai su ląstelių kultūromis ar organoidais iš esmės nevaržomi. Pridėti ar atimti geną pelytei ar žiurkei taip pat dauguma atvejų leidžiama, pavyzdžiui, pašalinus (sustabdžius aktyvumą) tam tikrą geną pelė suserga diabetų. Tokią pelę galima naudoti kaip ligos modelį, nes iki susergant ji buvo auginama identiškomis sąlygomis/ paveikta tokių pačių veiksnių kaip ir kontrolinė grupė. Tą patį padarius su monozigotiniais žmonių dvyniais, t.y. vieną dirbtinai susargdinant diabetu - mediciniškai suteiktų daug žinių, padėtų sukurti efektyvesnį gydymą ir pan. bet turbūt sutiksi, kad tokie eksperimentai ne tik neetiški, bet ir prieštarauja prigimtinėms žmogaus teisėms?
immortallt 2024-09-18 07:34
Pradžioje iš tikrųjų sudiegti visur atvirus duomenis, pvz. sveikatos duomenis (be vardų, pavardžių, adresų ir asmens kodų, bet su paciento numeriu). Praktiškai visose srityse atvėrus pakankamai gilius duomenis, galima padaryti progresą.
SPeed_FANat1c 2024-09-18 19:20
ne, kazin ar atkreipiau demesi , bet daug teksto ziuriu.