Už siuntą paštomate – papildomas mokestis: kol nesumokės, neatgaus nei gavėjas, nei siuntėjas  ()

Daugybė gyventojų naudojasi paštomatais, nes nuolat siunčia ir gauna įvairias siuntas. Paprastai siuntėjams ir gavėjams yra aiškūs mokesčiai už šias paslaugas. Tačiau kai kuriais atvejais siuntų bendrovės jas netikėtai apmokestina papildomai. Siuntėjai skundžiasi, kad mokestis netgi viršija siuntos vertę.



© Lukaszadar (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:LP_EXPRESS_pa%C5%A1tomatas_Vilniuje.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai pranešimą apie siuntos apmokestinimą gavo portalo tv3.lt skaitytoja Karolina (tikrieji vardas ir pavardė redakcijai yra žinomi). Ji skundėsi, kad siuntų bendrovė reikalauja papildomai sumokėti 13 eurų.

„Išsiunčiau siuntą paštu, t. y. „LP Express“ paštomatu. Siunta buvo ilga, bet plona. Vis tik įstrižai ji tilpo į XL dydžio paštomato skyrelį. Tačiau jau po kelių dienų gavau gavėjo žinutę, kad siuntos jis negavo, nes ji netilpo į paštomatą. Siuntų bendrovė reikalauja sumokėti 13 eurų už naują lipduką. Tik tada siuntą gavėjui pristatys kurjeris“, – pasakojo moteris. Ji atkreipė dėmesį, kad siunta net neverta tų 13 eurų.

„Dabar siuntą jie laiko sandėlyje, jeigu noriu, kad ji pasiektų gavėją, turiu sumokėti 13 eurų. Taip pat turiu sumokėti, jeigu noriu ją susigrąžinti ir atgal“, – piktinosi moteris.

Ji skundėsi, kad paštas nesileidžia į kalbas, tikina, kad siunta netelpa į paštomatą ir reikalauja pinigų.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7024 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„O prisijungusi prie sistemos matau kitokią situaciją. Ten suvedusi savo siuntos numerį matau, kad mano siunta yra pristatyta siuntėjui, tačiau jis siuntos tikrai negavo“, – pasakojo moteris.

Siunta per didelė, todėl ją apmokestino?

„LP Express“ atstovas ryšiams su visuomene Lukas Zadarackas sakė, kad moteris siuntą įdėjo ne į L, o į XL dydžio dėžutę.

„Deja, nors siuntos išmatavimai viršijo XL dėžutės išmatavimus, į dėžutę ji buvo įgrūsta per jėgą. Todėl kurjeriui ši dėžutė net neatsidarė automatiškai surenkant siuntas, ją turėjome atidaryti rankiniu būdu“, – komentavo įmonės atstovas.

Anot jo, išsiųsta siunta viršijo maksimalius leidžiamų siųsti siuntų išmatavimus (aukštis 74,5 cm, plotis 35 cm, gylis 61 cm).

„Mūsų kolegos susisiekė su siuntėja ir pasiūlė jos poreikį atitinkančią paslaugą – siuntos pristatymą iš paštomato per kurjerį gavėjo adresu. Tokia paslauga šiuo konkrečiu atveju kainuoja 12,99 euro.

 

Minėtoji siunta šiuo metu yra saugoma Telšių logistikos centre“, – sakė L. Zadarackas.

Nustato siuntų dydžius, bet siuntėjų neapmokestina

Kitos siuntų bendrovės taip pat tikino, kad yra nustatyti tam tikri siuntų dydžiai, kurių viršyti negalima. Vis tik bendrovių atstovai tikino, kad papildomų įkainių netaiko, jeigu siuntėjai į paštomatus įdeda didesnes siuntas.

Tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ komunikacijos ir rinkodaros vadovė Baltijos šalims Kristina Sušinskaitė komentavo, kad didžiausias siuntos dydis turi neviršyti 39,5 x 41 x 61 cm, svoris – iki 30 kg.

„Visos didesnės ir sunkesnės siuntos turėtų būti patogiai ir saugiai siunčiamos per kurjerį, bet jokiu būdu nebandant jų sutalpinti į išmatavimų neatitinkantį paštomato skyrelį – toks veiksmas gali pažeisti ne tik išorinę siuntos pakuotę, bet ir turinį“, – komentavo bendrovės atstovė.

Tuo metu „Omniva“ komunikacijos ir tvarumo vadovė Raimonda Strazdauskaitė-Žarnauskė vardijo, kad siuntų bendrovės paštomatais galima siųsti S, M ir L dydžio siuntas.

 

„Didžiausios (L skyrelio) siuntos maksimalūs išmatavimai gali būti: 39 cm (aukštis) x 38 cm (plotis) x 64 cm (gylis), o masė turi neviršyti 25 kg. Norėčiau akcentuoti, kad už taisyklių laikymąsi ir siuntos atitikimą nustatytiems išmatavimams yra atsakingas siuntėjas.

Kaip siunta turi lengvai įtilpti, taip ji lengvai turi būti ir išimama. Sugrūdus į paštomatą per didelę siuntą, ją sunku ištraukti. Deja, klientai kartais nepaiso taisyklių ir mūsų kurjeriai patiria sunkumų ištraukti siuntas“, – atkreipė dėmesį R. Strazdauskaitė-Žarnauskė.

Anot jos, privatūs klientai sumoka už pristatymą registruodami siuntą e. savitarnoje arba prie paštomato.

„Papildomo apmokestinimo nėra, tačiau pažeidimų atvejais stabdome paslaugos teikimą ir grąžiname siuntą siuntėjui“, – sakė bendrovės atstovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
Autoriai: Vilija Mačiulskytė
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()