Situacija pasikeitė kardinaliai. „Jie prisidengė tankiu rūku.“ Kas nutiko  ()

Rusija patyrė naujų nuostolių Chersono srities dalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kairiajame Dniepro krante, Chersono srityje, Rusijos kariuomenė aštuonis kartus padidino šturmų skaičių ir 16 kartų atakavo Ukrainos gynėjus.

Pasak Pietų Ukrainos gynybos pajėgų, priešas, bandydamas išstumti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinius iš užimtų pozicijų kairiajame krante, ėmėsi puolimo veiksmų. „Pasinaudojęs oro sąlygomis, prisidengęs tankiu rūku, sumažinusiu žvalgybos ir atakos bepiločių orlaivių panaudojimo efektyvumą, priešas įvykdė 16 šturmo bandymų, tačiau vėl patyrė gyvos jėgos nuostolių ir buvo priverstas trauktis į savo ankstesnes pozicijas“, – pranešė gynybos pajėgos.

Teigiama, kad kairiajame krante esantis priešas neteko 88 okupantų, keturių pabūklų, aštuonių šarvuotų mašinų, tanką, daugkartinio paleidimo raketų sistemą „Grad“ ir minosvaidžių. Taip pat buvo sunaikinta elektroninės kovos sistemos priemonė, dronų antena ir valtis.

Pranešama, kad okupantai tęsia spaudimą: nuolat apšaudo su artilerija ir naudoja įvairaus tipo atakos dronus.

 

Kovos dieną (vasario 19 nuo 07.00 iki 07.00) priešas dronais terorizavo civilius gyventojus, gyvenančius netoli fronto linijos.  Net ir esant sudėtingoms oro sąlygoms, jis panaudojo 13 FPV dronų, tris „Lancet“ dronus ir iš kitų modifikacijų dronų numetė 27 sprogmenis. Be to, septynis kartus priešo artilerija atakavo daugybę gyvenviečių, įskaitant Chersoną ir Krynkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: