„Kol Švedija skelbia viešai, Rumunija daro slaptai.“ Kas vyksta karo užkulisiuose (Video)  ()

Praėjusią savaitę Kyjivo valdžia viešai padėkojo Rumunijai už karinę pagalbą ir paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kokia Rumunijoje pagaminta technika (tiesiogiai arba per tarpininkus) pateko į Ukrainos pajėgų rankas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedija paskelbė apie rekordinį pagalbos paketą Ukrainai, kurio vertė yra 7,1 mlrd. Švedijos kronų (apie 631,84 mln. eurų). Švedai perduos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms laivų, katerių, torpedų, amunicijos.

Taip pat žinoma, kad Švedija planuoja skirti lėšų naujos karinės įrangos pirkimui iš gamintojų, vėliau perkeliant ją į Ukrainą.

Kol Švedija skelbia viešai, Rumunija daro slaptai. Atskleidė, kas vyksta karo užkulisiuose

Kol Rytų Flango valstybės (įskaitant Baltijos šalis ir Lenkiją) skelbia remiančios Ukrainą, Bukareštas jau beveik dvejus metus tyli.

Praėjusią savaitę Kyjivo valdžia viešai padėkojo Rumunijai už karinę pagalbą ir paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kokia Rumunijoje pagaminta technika (tiesiogiai arba per tarpininkus) pateko į Ukrainos pajėgų rankas.

 

Tai kelios dešimtys šarvuočių (greičiausiai TAB-71) ir daugybė raketų paleidimo sistemų LAROM, kurios, kaip pranešama, anksčiau atvyko į frontą.

Rusijos agresija Ukrainoje įrodė, kad Rumunija yra Ukrainos pusėje, šalis griežtai smerkia Rusijos veiksmus. Be to, Rumunija atlieka itin svarbų vaidmenį Ukrainos grūdų eksporte. Tačiau Rumunijos parama Ukrainos žiniasklaidoje yra labai mažai nušviečiama, palyginti su tokių šalių kaip Slovakija (kuri padovanojo naikintuvus MiG-29 ir S-300 sistemas), jau nekalbant apie Lenkiją ir Baltijos šalis.

 

Rumunijos ekspertai pastebi, kad tyli pagalba Ukrainai neapsaugos nuo Rusijos agresijos. Ji norėdama vis tiek apkaltins Rumuniją remiant Ukrainą. O garsiai deklaruojama parama padėtų dvišaliams Rumunijos ir Ukrainos santykiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(3)
(118)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: