[Nuomonė] Nereikia nė rinkimų JAV. Rusija gali smogti NATO anksčiau  ()

Svarbu sugriauti vienybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija gali pulti NATO dar prieš JAV prezidento rinkimus, kurie vyks šių metų pabaigoje, teigia savo „Facebook“ puslapyje Mychailo Basarabas, gyvenantis Kyjive.

1. Nepaisant situacijos mūšio lauke dviprasmiškumo, karas su Ukraina V. Putinui nebeduos iš pradžių planuoto rezultato. Net ir užėmę didžiąją Ukrainos teritorijos dalį, rusai dėl ukrainiečių partizaninio judėjimo pasipriešinimo jos neįveiks. Tai yra, Rusiją alinantis karas su Ukraina užsitęs be galo, ir Kremlius tuo tikrai nesidžiaugs. Siekdama pateisinti ir ištaisyti situaciją, Maskva su jai būdingu avantiūrizmu gali absoliučiai ramiai pakelti statymus ir išplėsti konfrontaciją su Vakarais.

2. „Dozuotas“ vienos iš Baltijos valstybių sienų pažeidimas arba išsilaipinimas Norvegijos Svalbardo/Špicbergeno salyne (apie kurį Mychailo Gončaras periodiškai įspėja) gali tapti realus.

Reikia suprasti, kad rusai puls NATO ne norėdami pradėti karą su Aljansu, o norėdami parodyti jo pažeidžiamumą.

Greičiausiai Kremlius skaičiuoja, kad taškinė (nedidelė) NATO ataka nesukels kolektyvinio atsako, o sukels debatus bloko viduje, kai vieni pasisako už neatidėliotiną atsaką, o kiti ragina pradėti derybas su Maskva. Svarbu sugriauti vienybę. Kaip pasekmė sumažėtų pasitikėjimas tarp NATO narių, o to rusams ir reikia. Įnirtingų diskusijų ir sumažėjusio pasitikėjimo fone galima leistis į atskiras derybas su „silpnosiomis grandimis“ tarp Aljanso narių ir pradėti su jomis žaisti. V. Orbanas ir R. Fico yra geras tramplinas pradėti tokį sabotažą NATO viduje.

 

3. Rusų puolimas prieš NATO ir tikėtinas kolektyvinio atsako nebuvimas gali būti geras fonas D. Trumpo rinkimų kampanijai, kuri bus panaudota kritikuojant J. Bideną už nesugebėjimą apsaugoti ir suvienyti NATO narių, arba kritikuoti patį Aljansą kaip neefektyvią struktūrą, kuri visiškai atitinka D. Trumpo liniją nuo pirmojo prezidentavimo laikų.

4. Pekinas gali duoti sutikimą Maskvai tokiai Aljanso žvalgybai.

Pirmiau nurodytas scenarijus yra tik tikėtinas. Visai gali būti, kad aprašytas skaičiavimas klaidingas ir NATO (ar jos šiaurinis branduolys) duos atitinkamą atsakymą Rusijos Federacijai. Tada sustiprės antirusiškos pajėgos rinkimuose JAV ir Europoje, pagalba Ukrainai taps daug didesnė, pasekmės Rusijai bus katastrofiškos. Kinija neužstos rusų, o gal sustings ir gerokai sušvelnins ne tik savo geopolitinius planus, bet ir retoriką. Pasižymėdamas jam būdinga diplomatija, Pekinas palieka galimybę tokiam manevrui.

 

Mūsų užduotis, nepaisant įvykių eigos, išlieka ta pati – kautis bet kokiomis sąlygomis. Kovos su rusų monstrais sustabdymas reikš mūsų visų sunaikinimą, teigia Mychailo Basarabas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(5)
(6)

Komentarai ()