„Jis buvo žiauriai kankinamas.“ Į nelaisvę pateko Morozovas  ()

Karo fone Rusijos visuomenėje didėja prieštaravimai, kurie ateityje lems labai kruvinus įvykius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-23 „Jis buvo žiauriai kankinamas.“ Į nelaisvę pateko Morozovas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų karininko, Z-patrioto Andrejaus Morozovo („Murzas“), kurį privertė nusižudyti jo paties žmonės, mirtis yra rimtų Rusijos visuomenės problemų ženklas.

Apie tai savo tinklaraštyje „Telegram“ rašo ukrainiečių žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis.

Miręs Morozovas buvo tikras stalinizmo fanatikas. Jis nuožmiai nekentė Ukrainos, svajojo apie jos sunaikinimą ir nuo 2014 m. kuo aktyviausiai dalyvavo kare. Rusas buvo vienas iš efektyviausių Z-savanorių: jis užsiėmė okupantų aprūpinimu fronte, pirmiausia techniniu. Be to, jis buvo vienas iš nedaugelio, kurie nebijojo atvirai kalbėti apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų trūkumus, tikėdamasis tokiu būdu juos ištaisyti.

Tokio pavojingo Rusijos karo veikėjo mirtis yra šventė Ukrainai. Ir tai rodo, kad jį likvidavo ne Ukrainos ginkluotosios pajėgos, o jo „rusų pasaulio“ bendražygiai. Ultrapatriotai priekabiavimu ir grasinimais privedė Rusijos kariškį prie savižudybės.

Apskritai, pasak Kazanskio, pagrindine šiuolaikinės Rusijos nacionaline idėja tapo neapykanta, „koncentruotas pyktis“ Ukrainai ir ukrainiečiams, Vakarams, visiems, kurie nepritaria Maskvos idėjoms ir nuomonei.

„Nuo pirmųjų 2014 m. karo dienų „rusų pasaulio“ nešėjai ėmė graužti vieni kitus. Nuolatinė „draugiška ugnis“, susišaudymai, saviškių kankinimai rūsiuose“, – sakė žurnalistas. 

 

Jis priminė, kad dabar jau miręs Morozovas 2014 m., atvykęs į Donbasą kovoti už „rusų pasaulį“, pateko į rusų „kazokų“ nelaisvę. Supainiojus su ukrainiečių šnipu jis buvo žiauriai kankinamas. Tik per stebuklą jam pavyko pabėgti.

„Ši neapykanta ėmė graužti tuos, kurie ją išleido iš butelio... Viskas, kas vyksta dabar, tėra tik įžanga į tikrą cunamį, kuris dar užlies visą Rusiją. Visi tie iš kalėjimų paleisti zekai, maniakai, iškrypėliai, visi tie kraujo ištroškę karo vadai – visa tai dar pavirs didžiulėmis visos Rusijos žudynėmis visų prieš visus, kraujo vandenynu“, – užtikrintai kalbėjo Kazanskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(343)
(8)
(335)

Komentarai ()

Susijusios žymos: