Pentagonas nepagalvojo. Ukraina gali susidurti su rimtomis problemomis  ()

Ukraina džiaugiasi savo „Abrams“ tankais ir „Patriot“ oro gynybos sistemomis. Bet ne viskas yra taip gerai, kaip norėtųsi galvoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas iš anksto neparengė planų, kurie padėtų Ukrainos kariuomenei palaikyti gerą jai suteiktos karinės technikos techninę būklę. Tai ypač liečia techniką, kuri yra reikli specializuotai priežiūrai – M1 „Abrams“ tankai ir oro gynybos sistemos „Patriot“ yra geri tokių ginklų pavyzdžiai. Jiems reikia labai geros techninės priežiūros, ypač kai ši technika yra naudojama taip intensyviai kaip Ukrainoje.

Jungtinių Valstijų gynybos departamento generalinis inspektorius Robertas Storchas, kaip praneša „Bloomberg“, pareiškė: „Gynybos departamentas suteikė Ukrainai šarvuočius ir oro gynybos sistemas be plano jų ilgalaikiam naudojimui. Ir nors Pentagonas dabar rengia tokį planą, neapgalvotumas šiuo klausimu kelia nerimą ir turi būti ištaisytas.“

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4370 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Storchas pažymėjo, kad Pentagonas Ukrainai „suteikė pagrindinius mokymus, susijusius su „Patriot“ oro gynybos sistemų eksploatavimu ir priežiūra, taip pat detales ir kitus reikmenis“, tačiau Ukrainos specialistai nebuvo paruošti ilgalaikei šių sistemų priežiūrai. Pavyzdžiui, jie neturi įgūdžių numatyti problemas ir nežino, kokie profilaktiniai darbai joms užkirstų kelią. Ir tai nėra keista, nes Ukrainai tai yra visai nauji ginklai.

 

Žinios atkeliauja su patirtimi, bet negalima pamiršt to, kad karinės pagalbos finansavimas šiuo metu JAV stringa. Tai turės rimtų pasekmių ne tik naujų ginklų ir amunicijos tiekimui Ukrainai, bet ir Ukrainos gynėjų jau turimos technikos priežiūrai.

„Be planuojamos techninės paramos, be pakankamo kiekio atsarginių dalių ir šaudmenų, kuriuos JAV ir taip tiekia ribotai, ukrainiečiai negalės išlaikyti tinkamos ginklų techninės būklės“, – sakė Storchas ir pabrėžė, kad be tinkamos ginklų sistemų techninės priežiūros Ukraina negalės atlaikyti Rusijos agresijos.

Naujų ginklų kūrimas ir gamyba, amunicijos konteineriai ir pratybos atrodo labai patraukliai. Bet visa ta technika, kurią Ukraina gauna, reikalauja labai rimtos techninės priežiūros, atsarginių dalių ir remonto. Ukrainos specialistai yra ruošiami remontuoti techniką, bet tam, atrodo, neskiriama pakankamai pinigų ir resursų. Naujų ginklų tiekimas politikams tikriausiai skamba geriau nei esamų priežiūros finansavimas. Jei kokia šalis paskelbtų, kad skiria pinigų ir/ar detalių 10pagrindinių kovos tankų priežiūrai, tai nebūtų sutikta su tokiu džiaugsmu kaip papildomų 5 tankų skyrimas, nors galutinis rezultatas būtų panašus ar prastesnis, nes neprižiūrimi tankai nekovoja.

 

Verta paminėti, kad daugiau nei 70% Pentagono išlaidų dažnai sudaro techninė esamos ginkluotės priežiūra.

(21)
(15)
(6)

Komentarai ()