Šoigu atvirai primelavo Putinui. Rusijoje kils skandalas?  ()

Rusai įprastai lengvai suvalgo rusų valdžios melą, bet su sąlyga, kad jis nėra per daug akivaizdus. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu prieš porą dienų paskelbė, kad Krynkų kaimas kairiajame Dnipro krante yra „išvalytas“. Tai yra, pasak Šoigu, ten nebeliko ukrainiečių. Bet tai buvo melas. Ir labai akivaizdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistė Viktorija Hnatiuk TSN.ua pažymėjo, kad tokio Šoigu melo priežastis yra paprasta – Putinui reikia pergalių. Jam desperatiškai norisi kalbėti apie pergales, ypač dabar, kai artėja perrinkimai. Tam, kad galėtų kalbėti apie pergales, Putinas negaili resursų ar žmonių. Kiek gyvybių ir pinigų kainavo Avdijivkos sugriovimas ir užgrobimas? Koks skirtumas, Putinui nerūpi – reikia dar ir dar ir dar.

Vos tik užėmęs Avdijivką Putinas nurodė užgrobti dar kelis miestus, įskaitant Marijinką ir Kupjanską. Bet kol kas didesnių pergalių horizonte nematyti, o švęsti kažką reikia, nes rinkimai artėja labai greitai. Tai ką daro Šoigu? Pasiunčia porą karių į Krynkų pilkąją zoną, kur jie įsmeigia vėliavą ir greitai nufilmuoja žinutę apie kaimo išlaisvinimą. Tuo klipu pasidalino visi rusų propagandistai ir okupacinės valdžios žmonės. Tačiau tiesa ta, kad rusai greitai pabėgo iš tos vietos ir propaganda liko nuoga.

 

Ukrainiečiai nuo praeitų metų rudens laikosi Krynkuose. Šis mažytis placdarmas yra per mažas, kad ten galėtų pajudėti sunkioji technika, bet rusams jis kelia didžiulę įtampą. Šiam mažam kaimui užimti jie metė dau šarvuotos technikos ir ją prarado. O ukrainiečiai vis dar ten.

Įdomu tai, kad tokie Šoigu melai yra labai akivaizdūs. Beveik nėra galimybių, kad rusai apie tai nesužinotų. Kai kurie matys tą vaizdo įrašą su bėgančiais okupantais, kiti nustebs kai vėl išgirs naujienų iš to mažyčio žemės lopinėlio.

 

(32)
(2)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: