[ŽT] „Smūgis buvo meistriškai apgalvotas. Po pirmojo smūgio visi sugulė.“ Sudaužyta armija  ()

Atskleista, kaip tiksliai Ukrainos kariuomenei pavyko smogti į Rusijos pajėgų užnugarį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai ir toliau kelia skandalus, piktindamiesi dideliais nuostoliais fronte pastarosiomis dienomis po kelių tikslių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketų smūgių į Rusijos ginkluotųjų pajėgų užnugarį. Rusijos Z-karo tinklaraštininkas Jurijus Podoliaka pripažino, kad skaudžiausias rusams buvo smūgis poligone netoli Volnovachos (Donecko sritis), kur žuvo kelios dešimtys rusų kariškių.

Savo „Telegram“ kanale J. Podoliaka, remdamasis liudininkais, papasakojo, kaip tiksliai Ukrainos kariuomenei pavyko smogti į didelį rusų kariškių susibūrimą. 

Pasak jo, Ukrainos pajėgos sekė mobiliojo ryšio skaitmeninį aktyvumą, fiksuodama didelę rusų koncentraciją viename taške. Jo teigimu, kai įjungtų įrenginių skaičius ploto vienetui tampa kritiškai didelis, į tokias vietas visada smogiama.

„Smūgis buvo meistriškai apgalvotas. Iš pradžių buvo smogta vienu didelio sprogumo HIMARS sviediniu tariamo susikaupimo vietoje, o po kelių sekundžių – dar trimis „kasetiniais“, – rašo jis.

 

Ukrainos kariškių skaičiavimai pasitvirtino, rašo Z-tinklaraštininkas: po pirmojo smūgio rusai sugulė, po ko gyvosios jėgos plotas smarkiai padidėjo, tai lėmė didelius rusų nuostolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(241)
(6)
(235)

Komentarai ()

Susijusios žymos: