„Sulauksite rimtų pasekmių.“ Skuduru per veidą. Rusijos sąjungininkė stabdo dalyvavimą KSSO!  ()

Pasak šalies premjero, Rusija „atvirai ragina Armėnijos gyventojus nuversti vyriausybę“. Pašinianas tvirtina, kad jau keletą mėnesių Rusijos propaganda prieš Armėniją nesilpnėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas paskelbė nutraukiantis savo šalies dalyvavimą Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijoje (KSSO). Jis taip pat aštriai kritikavo Rusijos valdžios veiksmus Armėnijos teritorijoje. Pašinianas tai sakė interviu televizijos kanalui „France 24“.

Armėnijos premjeras perspėjo Rusiją dėl galimų „pasekmių“.

„Armėnijos dalyvavimas Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijoje (KSSO), kurioje dominuoja Maskva, yra įšaldytas. Tuo pat metu Rusijos karinės bazės Armėnijoje, esančios Giumri mieste, išsaugojimo klausimas nėra darbotvarkėje“, – sakė Nikolas Pašinianas.

Jis apkaltino Rusiją atviru Armėnijos gyventojų raginimu nuversti vyriausybę, teigdamas, kad ši Kremliaus propaganda tęsiasi jau kelis mėnesius ir nesilpsta.

Pašinianas taip pat pabrėžė susirūpinimą dėl Rusijos kario Dmitrijaus Setrakovo, kuris buvo mobilizuotas į Rusijos armiją, tačiau pabėgo iš savo dalinio ir išvyko į Armėniją, pagrobimo. Jis buvo sulaikytas Rusijos karo policijos ir išsiųstas į Rusijos bazę Giumri mieste, o po kurio laiko išvežtas į Rusiją.

 

Iš tiesų, anot jo, Rusijos kariškiai pagrobė žmogų kitos valstybės teritorijoje.

Šiuo metu KSSO sudaro 6 narės:

  1. Armėnija,
  2. Baltarusija,
  3. Kazachstanas,
  4. Kirgizija,
  5. Rusija,
  6. Tadžikistanas. 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()