„90 000. Visomis kryptimis. Baltijos šalys privertė NATO“ Kas nutiko (Video)  ()

„Mažai tikėtina, kad Rusijos Federacijos okupacinės pajėgos sugebės greitai užgrobti Baltijos šalis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos retorika apie „gebėjimą“ greitai užgrobti Baltijos šalis prilygsta tam, kas anksčiau buvo teigiama Maskvoje apie Kyjivą ir visą Ukrainą. NATO pakeitė planus Baltijos šalių atžvilgiu, naujos priemonės rusų okupantams neleis įsiveržti. Tai pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Ihoris Romanenko per pokalbį su „Glavred“ .

Pokalbio metu jis sakė, kad mažai tikėtina, kad Rusijos Federacijos okupacinės pajėgos sugebės greitai užgrobti Baltijos šalis.

„Tai tolygu kalbėti apie tai, kaip Rusija galėtų per tris dienas paimti Kyjivą, o per mėnesį – visą Ukrainą. NATO dabar vykdo didelio masto pratybas, kuriose dalyvauja 90 000 karių. Tokio masto pratybų ten nebuvo jau 40 metų“, – pažymėjo Romanenko.

Jis taip pat pridūrė, kad Aljansas pakeitė koncepciją dėl Latvijos, Lietuvos ir Estijos, siekdamas užkirsti kelią rusų okupantų proveržiui.

„Be to, Baltijos šalys persvarstė savo veiksmų koncepciją karo su Rusija atveju. Anksčiau buvo manoma, kad jei Rusijos Federacija užpuls, ji tiesiog pateks į teritoriją. Tačiau matydamos, kas vyksta su žmonėmis Ukrainos šiaurėje, Bučoje, Irpinėje ir kituose miestuose, kuriuos laikinai okupavo Rusijos kariai, Rytų Europos šalys privertė NATO vadovybę persvarstyti savo galimus veiksmų planus, pačios pradėjo didinti savo karinius pajėgumus prie rytinių sienų, siekdamos užkirsti kelią rimtam Rusijos veržimuisi visomis kryptimis“, – pabrėžė Romanenko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: