„Rusija žlugs.“ 5 000 000. Prasideda beprecedenčiai įvykiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pirmas 2024-02-25 13:05
Daug prieštaringos informacijos. Arba rusija tuoj žlugs, arba jos ekonomika auga... O tai man kuo tikėti?
donatasv 2024-02-25 13:34
Lietuva: Infliacija 20% https://osp.stat.gov.lt/verslas-lietuvo ... infliacija BVP -0.3% https://www.vz.lt/finansai-apskaita/202 ... m-smuko-03 Jei rusijai pranašauja mirtį tai mus jau laidot reiktų? Dar gal idėt turkijos statistiką?
Benediktas 2024-02-25 14:05
Lithuania inflation rate: 0.7% https://tradingeconomics.com/russia/inflation-cpi
vanduo4 2024-02-25 14:17
- Niekuo nepagrįsti teiginiai. Statistika skirtingoje situacijoje gali reikšti skirtingus ar net priešingus dalykus. - Rusijos ekonomikoje karinė pramonė yra atskirta nuo civilinio gyvenimo ir greitu metu ji pilnai sugebės finansuoti karinę pramonę vien tik iš juodosios rinkos pajamų. Karas niekaip nepaveiks Rusijos civilinio gyvenimo tol kol karas nebus perkeltas į Rusijos teritoriją arba pašalintas Putinas. Remiuosi ta prielaida jog Karas tėra tik asmeninės Putino ambicijos. - Rusija yra globali mafijinė struktūra ir kovojant su ja reikalingos atitinkamos priemonės - turi būti eliminuojami svarbiausi žaidėjai, nes pati sistema yra labai pelninga ir visi nelegalaus pasaulio atstovai suinteresuoti jos gyvavimu - kriminalinis kapitalizmas. Pvz.: Filipinuose narko prekyba ir korupcija vyrauja visuose valstybės lygmenyse, todėl visi mesti resursai pateks į juodąją rinką ir ją tik sustiprins. Buvo priimtas sprendimas - šaudyti visus prekeivius ir pirkėjus be jokio teismo. Net patys žmonės gavo tokią savigynos teisę. - Norint sustabdyti gaisrus tereikia pašalinti vieną vienintelį padegėją - ir visa grandinė grius. - Tarybų sąjungos žlugimas prasidėjo po Stalino mirties, o ne Garbačiovui ar Jelcinui atėjus į valdžią. Šitie realiai galėjo Rusiją paversti ES pavyzdžiu, deja korupcinė sistema juos suvalgė. Lygiai kaip Putinas viską pastatė ant kojų, deja nesugebėjo suvaldyti korupcijos, nes ji egzistuoja tol kol viskas valdoma iš vieno kabineto. - Kinijoje Korupcinė sistema jau pasiekė savo evoliucinį piką ir jos laukia žlugimas jeigu valdžia nebus gražinta žmonėms.
mixed 2024-02-25 18:39
nei ten kas zlunga, nei zlugs. nafta keliauja tiesiai per aplinkui. dujas jauciu tas pacias perkam tik, kad is laivo atvezta su kitais dokais..
donatasv 2024-02-25 18:40
Mes dujas iš akerikino perkam.
vanduo4 2024-02-25 21:01
Jeigu jau taip rimtai be tiesioginio karo RUsijoje, o tik per sankcijas, jos pradės veikti tik kai Pasaulyje realiai pradės mažėti dujų ir naftos paklausa.
immortallt 2024-02-26 08:38
Straipsnis yra nemokšos rašytas, sumetė atskirus teiginius ir sufantazavo išvadą nesuprantant ką tie teiginiai reiškia. 1. BVP augimas visada rašomas realus, ne nominalus, t.y. BVP defliatorius, kuris yra dažniausiai artimas infliacijai, yra atimtas iš šito augimo. 2. Infliacija pati iš savęs, kol tai nėra pastoviai vir 20-100% varanti infliacija dar neparodo ekonomikos būklės. 3. Taip, valstybės išlaidos kelia BVP, čia yra teisus autorius, bet valstybės išlaidos, jei eina ne iš augančių pajamų, negali pastoviai didinti BVP, t.y. skolinimosi efektas eina, tik investuojama ne į kažką, kas kurs daugiau į BVP, o į tai, kas bus sunaikinta, AKA pravalgyta. Mixed, "nafta keliauja tiesiai per aplinkui", bet energijos išteklių ir produktų atnešamos pajamos sumažėjo ~40%. Pabrėžiu, kad pajamos, ne pelnas. Pelnas mažėjo ženkliai daugiau, nes daug kaštų yra pastovūs. Dujų laivais gali maskoliai parduoti mizerį, palyginus su tuo, kas per vamzdžius ėjo. O ir tai kur eina, tai ten partnerystėje su vakarais pastatytas laivas, iš kurio pajamų į biudžetą normaliai negaus dar ilgą laiką. Jei tik bandys perimti ar apmokestinti, dings pajėgumai, užtat ir nejudina. Pastovus naftos paklausos mažėjimas jau ne už kalnų. Eleketromobilių naujų automobilių rinkos dalis kasmet auga, ir elektromobilių parduodama po 30-40% daugiau, nei praėjusiais metais. Praėjusiais metais sudarė berods 12% naujų automobilių rinkos, šįmet žiū gal bus arčiau 16%, tada kitais metais jau 21%, 2026 metais jau 28%, Čai su sąlyga, kad augimo greitis neaugs, kas panašu netiesa, pagal skelbiamus planus akumuliatorių ir elektromobilių gamyboje. Taip pat elektromobilius labiau perka tie, kurie daug pravažiuoja, jiems finansiškai daug labiau apsimoka, kai visa auto kaina ant kuro sąnaudų atsiperka. Gamtinių dujų vartojimas irgi sparčiai kris, nes elektrai dujų reikia vis mažiau. Problema šildymas lieka daug kur, ir pramonė. Bet ES pagrinde namų šildymui naudojama. Spręsis per elektrą irgi.
Nukainotas 2024-02-26 10:14
Bet kaip nusirito technologijos.lt, nuo mokslo naujienų iki pigių klikbaitinių karo „sensacijų“.
Benediktas 2024-02-26 10:38
Neužilgo ES pirks ir iš Kataro. https://www.offshore-technology.com/new ... s/?cf-view Gerai, kad jau seniai pasistatėme plaukiojantį terminalą ir dujas galime gauti iš bet kur.
immortallt 2024-02-26 11:12
Tuo tarpu Lietuva tapo didesnė reeksportuotoja, nei vartotoja gamtinių dujų. Inčukalnis tapo saugykla, kurioje telpa trijų Baltijos šalių beveik metinis dujų poreikis (o dar kalbėjo, kad Lietuvoje reikia savo saugyklą statyti). Lietuvoje taip pat pakankamai sparčiai (galėjome 2-3x sparčiau) auginame AEI elektros gamybą. Išlaikant vien esamus tempus iki 2027 pasigaminsime laisvai visą elektrą iš AEI, o dar jei parkus jūroje pastatys, tapsime reikšmingi eksportuotojai. Kadangi gamtinių dujų šildymui naudojame santykinai mažai (pasileidus Vilniaus kogeneracinės biokuro katilui, dar sumažėjo), tai dujos iš esmės lieka reikalingos KOL KAS Achemai tik. Namų ūkių didelė dalis naudojančių dujas šildymui, naudoja ir kitą kuro šaltinį. Užmiesčiuose reikėtų keisti į granules ar ŠS. Mieste - CŠT arba ŠS. Nepaisant to, terminalas panašu darbo turės pakankamai vien į Lenkijos pusę tiekiant dujas dar ilgai, ten keičiant anglis į dujas. Net ir Ukrainai dalis dujų tekės panašu. Šiaip žiūrint ilgą laikotarpį, pasauliui šitas konfliktas išeis galų gale į naudą, tik su labai didele ukrainiečiams kaina, dėl ko labai gaila, ir tikrai nesidžiaugiu, bandau tik teigiamas šio įvykio pasekmes įžiūrėti - rengimasis galimiems ateities konfliktas, atgrasymas kitų nuo konfliktų, ekonomikos savarankiškumo didinimas, energetinės nepriklausomybės didinimas (kuris sutampa su AEI diegimu). Visa tai labai kenkia autoritarinių rėžimų veikimui, ypač maskolių, nes jų rėžimas laikosi tik ant iškastinių energetinių išteklių eksporto. Ši rinka ir taip jau turėjo terminą, dabar tą terminą sau pasiankstino.
SPeed_FANat1c 2024-02-26 11:27
Net neskaičiau straipsnio pamates antraste :) siulau ir jum taip daryt, gal tada pasimokys
skimas969 2024-02-26 16:28
Ir kas raso tokias nesamones? Rusija dar su blogesne ekonomika gyveno. O dabar indija, kinija jai tiekia ir technologijas ir reikalingas prekes.... Ne tie laikai, kai technologijos galejo ateiti tik is vakaru.... o ka jau kalbeti apie gamtos isteklius, kuriuos visada gali parduoti, dar plius pigi darbo jega.... Sis karas gali baigtis greiciau, jei vakarai irgi skatintu karine pramone, bet ten pinigai valdo ir "demokratija" kuri yra leta, baili ir nelanksti...
vanduo4 2024-03-03 13:08
Bet paspaudei ant nuorodos - click bite. Jiems to ir reikia, kad įrodyti jog žmonės domisi. O tuomet gali ir neskaityti;
immortallt 2024-03-04 08:13
"Tiekia" Už pakankamai didelę kainą visada kas nors tieks. Tik didelę kainą reikia sugebėti mokėti, kai tavo pajamos traukiasi. Gamtos išteklius reikia sugebėti išgauti, tada nuvežti pirkėjui. Maskoliams skaičiavo, iki 2030 metų iškirs visus miškus, kuriuos galės išvežti. Tai nereiškia, kad miškų neliks, tai reiškia, kad miškų, kuriuos gali pasiekti bent 1 mėnesį metuose keliu nebeliks. Naftai ir dujoms išvežti - reikia vamzdynų arba uostų. Kiti metalai ir rūdos - šalyje atidirbus technologijas reikia geriausiu atveju 8 metų, metant milžiniškus pinigus, o realiai apie 16 metų pradėti gavybą. O metalų gavyba pas juos sudarydavo iki 10% biudžeto pajamų, t.y. mizeris.
SPeed_FANat1c 2024-04-10 08:35
reik gal padaryt atskira puslkapi, kur butu sudetos nuorodos is sio puslapio ir surikiuotos pagal vertinguma
SPeed_FANat1c 2024-04-10 08:36
kad ir 16 metu,vistiek tai yra mums gresme. Mums reikia galvot kas bus ir po 16 ir po 70 metu.
immortallt 2024-04-10 10:28
Paralysis by analysis girdėjęs išsireiškimą? Reikia žiūrėti, ką geriausio galime padaryti mes. Tada jau iki 5 metų bėgyje žiūrėti ką kiti daro. Kas bus po 70 metų, tai bet kuri šalis nuo failed state iki aukso amžiaus. Nuo neutralios, neturinčios puolamosios ginkluotės, iki masiniu ginklu apsiginklavusios imperialistinės šalies įsitraukusi į keletą ekspansinių karų.