Nuo 66 000 iki 88 000 karių. Beprotiška „kriptomobilizacija“. Ką išdarinėja Rusija  ()

Kol kas Rusija generuoja naujas pajėgas tokiu greičiu, kuris apytikriai prilygsta jos dabartiniams nuostoliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo Karo tyrimų institutas (ISW).

ISW analitikai pastebi, kad nepaisant to, kad Rusija imasi iniciatyvos mūšio lauke, Rusijos armija kenčia nuo daugelio silpnybių, kurias Ukraina išmoko išnaudoti. O bendra Ukrainos sąjungininkų ekonominė galia daug kartų didesnė nei Rusijos.

Tačiau Putinas išlieka mirtina grėsmė tiek NATO, tiek Ukrainai.

Kremlius kelis mėnesius kūrė sąlygas hibridinio karo operacijoms Baltijos šalyse ir Suomijoje vykdyti ir šiuo metu tokias operacijas vykdo prieš Moldovą.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4365 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Ekspertai pabrėžia, kad Putino tikslai išlieka NATO, kaip veiksmingo aljanso, sunaikinimas, Jungtinių Valstijų ir Europos atsijungimas bei naujos pasaulio tvarkos, kurioje dominuotų Rusijos balsas ir galia, kūrimas.

Amerikos, Europos ir Amerikos sąjungininkų Azijoje ir visame pasaulyje interesai yra neatsiejamai susiję su pagalba Ukrainai nugalėti Rusiją.

Rusijos žiniasklaidos vertinimais, nuo plataus masto invazijos pradžios 2022 metų vasarį Ukrainoje žuvo daugiau nei 75 000 Rusijos karių.

RosZMI išanalizavo Rusijos Federacijos agentūrų, fiksuojančių savo piliečių mirtis, duomenis. Dėl to jie nurodė, kad nuo 2022 m. vasario iki 2023 m. gruodžio mėn. kare žuvo nuo 66 000 iki 88 000 Rusijos karių.

 

„Meduza“ ir „Mediazona“ ekstrapoliavo dabartinius Rusijos karinių mirčių Ukrainoje 2024 m. sausio ir vasario mėn. duomenis ir apskaičiavo, kad nuo viso masto invazijos pradžios žuvo maždaug 83 000 Rusijos karių.

Jie pažymėjo, kad Rusijos aukų skaičius Ukrainoje ėmė tolygiai augti 2023 metų spalį pradėjus vietines Rusijos puolimo operacijas Rytų Ukrainoje, ir pridūrė, kad nuo 2023 metų vidurio didžioji dalis aukų buvo rusų mobilizuotieji.

Remiantis JAV žvalgybos skaičiavimais, 2023 m. gruodžio mėn., Rusijos pajėgos prarado 315 000 žmonių nuo plataus masto invazijos pradžios.

 

Analitikai priduria, kad Rusijos pajėgos šiuo metu remia puolimo operacijas Ukrainoje, nepaisant šių didelių nuostolių, „remdamosi kriptomobilizacija“.

„Rusija generuoja naujas pajėgas tokiu greičiu, kuris apytiksliai prilygsta dabartiniams Rusijos nuostoliams, o tai leidžia Rusijos pajėgoms nuolat sustiprinti atakuojančius vienetus ir reguliariai juos rotuoti operatyviniu lygiu“, – teigiama apžvalgoje, kurioje remiamasi analizuojamais duomenimis.

„Tačiau neaišku, ar Rusija sugebės taip pat palaikyti puolamąsias operacijas aukštesniu operatyviniu lygiu, o tai atneštų dar didesnių nuostolių.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()