„Tai kur rusai?“ Milžiniška gėda okupantams. „Jie net nepasirodė“ (Video)  (2)

Skirtingai nei ankstesniais metais, aviacijos parodoje savo įrangą pristatančių Rusijos įmonių nebuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai kur rusai? Milžiniška gėda okupantams. Jie net nepasirodė...

Aviacijos šou Singapūre, viename iš svarbiausių aviacijai skirtų renginių, tarp parodos dalyvių nebuvo Rusijos karinės pramonės įmonių, pažymi „Reuters“.

Anot „Reuters“, Singapūro oro šou pirmą kartą buvo pristatytos kai kurios ginklų sistemos. Akivaizdu, kad didžiausią susidomėjimą parodė sistemos, galinčios sunaikinti balistines raketas ir bepiločius orlaivius, kurių vis dažniau pasitaiko šiuolaikiniame kare.

Skirtingai nei ankstesniais metais, aviacijos parodoje savo įrangą pristatančių Rusijos įmonių nebuvo.

„Šiame regione jau pasikeitė požiūris į rusišką įrangą“, – pabrėžia Švedijos bendrovės „Saab“ atstovas Robertas Hewsonas.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4365 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Tačiau Pietryčių Azijoje vis dar yra daug šalių, įskaitant Malaiziją, Indoneziją, Vietnamą, Kambodžą ir Laosą, kurios lygiagrečiai naudoja rusišką ar sovietinę įrangą, kartais kartu su Vakarų gamybos įranga.

Didžiausi Rusijos ginklų eksportuotojai neatsakė į „Reuters“ prašymus pakomentuoti savo nedalyvavimo Singapūro oro šou priežasčių.

Singapūro oro šou žvaigždės – priešlėktuvinės sistemos

Husių veiksmai Raudonojoje jūroje ir nuolatiniai Rusijos oro antskrydžiai Ukrainoje atkreipė potencialių Azijos klientų dėmesį į sistemas, galinčias atremti tokias raketų ir bepiločių orlaivių keliamas grėsmes.

„Mes matome, kad čia didėja integruotos oro ir raketinės gynybos paklausa“, – sakė pareigūnas.

 

Integracija apima jutiklius, skirtus aptikti taikinius, ginklus juos numušti, ir komandų bei valdymo sistemas, kurios visa tai sujungia.

Kita vertus, branduolinių ginklų neplatinimo ir geopolitikos ekspertas Jeffrey Lewisas pažymi, kad remiantis tuo, kas įvyko Raudonojoje jūroje, efektyvesnė taktika naikinti priešo raketas yra „tiesiogiai prie šaltinio“. Taigi, užuot laukusios, kol Jemeno sukilėliai paleis dronus ir raketas, JAV tiesiogiai atakavo husių paleidimo įrenginius.

„Galų gale, norėdami pataikyti į paleidimo įrenginius, perėjome prie puolamųjų sistemų. Kam bandyti numušti strėlę, kai galima nušauti lankininką?“, – sakė jis.

Iš tiesų, priešlėktuvinės sistemos yra labai brangus nišinis pajėgumas, sako ekspertas – ir Jungtinių Valstijų sprendimas buvo veiksmingas.

 

JAV karinio jūrų laivyno eskadriniai minininkai aprūpinti oro gynybos sistema „Aegis“ su „Lockheed Martin“ komponentais, be kita ko, skirta numušti orlaivius, sparnuotąsias raketas ir balistines raketas.„Aegis“ naudoja dukterines „Raytheon“ SM-2, SM-3 ir SM-6 raketas, kad perimtų grėsmes.

„Raytheon“ atstovas atsisakė komentuoti, ar nuo tada, kai prasidėjo husių atakos, bendrovė pastebėjo išaugusį susidomėjimą priešraketinės gynybos sistemomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(139)
(5)
(134)

Komentarai (2)