700 km veikimo spindulys. Įspūdinga Ukrainos paslaptis  ()

Praėjusiais metais gynybos pajėgos Ukrainoje pagamintomis raketomis pradėjo taikytis į giliai Rusijos viduje esančius taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministerija detalių neatskleidžia, tačiau žinoma, kad Ukrainos raketa jau pataikė į taikinį už 700 kilometrų.

Apie tai forume „Ukraina. 2024 metai“ kalbėjo Strateginės pramonės ministras Oleksandras Kamyšinas.

„Svarbiausia programa mūsų šaliai yra raketų programa, bet apie ją nepasakysiu daugiau nei prezidentas. Dabar turime tolimojo nuotolio ginklus, kurie pataikė į taikinį už 700 kilometrų“, – sakė Kamyšinas.

Kalbėdamas apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgumų kūrimo dinamiką, ministras pažymėjo, kad šie metai Ukrainos gynybos kompleksui atneš ir daug gerų naujienų bei paskelbė apie sėkmingas sausumos operacijas.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4370 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

„Pernai gynybos pajėgos su Ukrainoje gaminamais ginklais pradėjo „dirbti“ su strateginiais taikiniais Rusijos gilumoje. Matėme dronus ore, matėme juos jūroje. Šiemet bus tokie metai, kai juos pamatysime ant žemės“, – pažymėjo Kamyšinas.

Jis paaiškino, kad šiemet ukrainiečiai sužinos apie antžemines robotizuotas sistemas, kurias gynybos pajėgos panaudos prieš įsibrovėlius.

 

Kalbėdamas apie Ukrainos oro gynybos sistemą, ministras pažymėjo, kad nepaisant riboto laiko, Ukraina sugeba rasti sprendimus.

„Oro gynybos kūrimas užtrunka daug ilgiau. Tačiau su partneriais radome sprendimą – tai hibridinė oro gynyba. Mes deriname senas sovietines sistemas ir vakarietiškas raketas; integruojame vakarietiškas sistemas į savo sistemas“, – paaiškino ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(195)
(4)
(191)

Komentarai ()