Netikėta. Kaip Mariupolis prisidėjo prie A-50 numušimo  ()

Ukrainos vyriausiasis žvalgybos direktoratas ir Ukrainos oro pajėgos vasario 23 d. virš Azovo jūros numušė rusų A-50. Pasirodo, prie to prisidėjo ir okupuoto Mariupolio gyventojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolio mero patarėjas Piotras Andriuščenko teigia, kad miesto gyventojai padėjo numušti didelį ir brangų rusų A-50 atlikdami stebėjimus. Operacija buvo planuojama dvi savaites.

„Mūsų akys mato, kai lėktuvas yra tam tikroje vietoje. Svarbiausia išsiaiškinti, ar jis ten atsirado atsitiktinai, ar tai yra jo namų oro uostas. Žinoma, informacija, kurią pavyksta gauti pasipriešinimo žmonėms, keliauja į gynybos pajėgas, specialiąsias tarnybas. Jos tada ruošia atitinkamas operacijas, kad tokie A-50 daugiau niekur neskristų“, – sakė Andriuščenko.

Anot jo, Mariupolio gyventojas, stebintis priešo lėktuvus, nustebo toje pačioje vietoje, kur sausio 15 dieną buvo numuštas kitas tokio tipo lėktuvas, pamatęs A-50. Rusai naudojosi tuo pačiu aerodromu. Andriuščenko teigė, kad būtent šis lėktuvas 2024 metų vasario 7 dieną koordinavo masinę ataką prieš Ukrainą. Kai visoje Ukrainoje skambėjo sirenos, lėktuvus stebėjęs žmogus siuntė A-50 nuotraukas. 

Civilių surinkta informacija padėjo planuojant operaciją, kurios rezultatas – antras numuštas A-50. Žuvo visa vertinga 10 žmonių įgula, o ir pats lėktuvas vertinamas 350 milijonų dolerių. „Tikėkimės, kad sunaikinus du A-50, rusams bus bent kiek sunkiau koordinuoti masines atakas“, – pridūrė Mariupolio mero patarėjas.

 

Ironiška, bet prieš porą metų miesto apgulties metu rusai neleido Mariupolio gyventojams evakuotis į Ukrainos valdomą teritoriją. Dabar Rusijos lėktuvai tų pačių gyventojų dėka virsta povandeniniais laivais. Ir gerai, nes rusai prieš Mariupolio gyventojus naudoja prievartą, bando juos paversti tikrais Rusijos gyventojais, balsuotojais už Putiną. „Sakėme, kad kerštas ir atpildas yra neišvengiami. Jie juokėsi, bet manau, kad dabar jiems ne taip juokinga“, - pabrėžė Andriuščenko.

(78)
(0)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: