Nepripažinta Padniestrė reikalauja Rusijos „apsaugos“. 220 000. Moldovos reakcija  (1)

Nepripažintos respublikos deputatai apkaltino Kišiniovą „ekonominiu spaudimu“. Kaip Rusijos Federacija turėtų padėti Padniestrės Moldavijos Respublikai, šiuo metu nežinoma.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-28 Nepripažinta Padniestrė reikalauja Rusijos „apsaugos“. 220 000. Moldovos reakcija  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepripažinta Padniestrė kreipėsi į Rusijos Federaciją pagalbos dėl Moldovos vykdomos „ekonominės blokados“. Atitinkama deklaracija buvo priimta trečiadienį, vasario 28 d., Tiraspolyje vykstančiame „deputatų“ suvažiavime.

„Buvo nuspręsta kreiptis į Rusijos Federacijos tarybą ir Rusijos Valstybės Dūmą su prašymu įgyvendinti Padniestrės apsaugos priemones, atsižvelgiant į didėjantį Moldovos spaudimą, atsižvelgiant į tai, kad Padniestrėje nuolat gyvena daugiau nei 220 000 Rusijos piliečių“, – rašoma pranešime.

Be to, „deputatai“ kreipiasi į JT Generalinį sekretorių su prašymu atsižvelgti į „neatimamas Padniestrės žmonių teises, garantuojamas tarptautinių normų, sustabdyti Padniestrės piliečių teisių ir laisvių pažeidimus ir užkirsti kelią provokacijoms, kurios veda į įtampos eskalavimą“.

[EU+Kuponai] „Spring Sale 2024“ išpardavimas! JAV specialistų rekomenduojamos ergonominės kėdės, žaidimų monitoriai, projektoriai, energijos stotelės ir kt. (Video)
6522 3

„Spring Sale 2024“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „NEWTRAL MagicH-BP“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

2) „KTC M27T20“ - 27 colių, Mini-LED, 2K, 165Hz žaidimų monitorius

3) „Ultimea Apollo P40“ - „geriausias vaizdo projektorius, kokį tik esu testavęs!“

4) „TALLPOWER V2400“ - 2160Wh, 2400W, portabili energijos stotelė

Išsamiau

ESBO prašoma „daryti įtaką Moldovos vadovybei, kad tarptautinių derybų procese Moldova grįžtų prie tinkamo dialogo“.

Panašūs nepripažintos Padniestrės Moldavijos Respublikos „deputatų“ kreipimaisi adresuojami Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui ir Europos Parlamentui. Taip pat bus kreiptasi į NVS tarpparlamentinę asamblėją ir „5+2“ formato dalyvius (diplomatinė platforma, skirta Padniestrės konfliktui išspręsti, kurią sudaro Moldovos ir Padniestrės, Rusijos, Ukrainos ir ESBO atstovai, Europos Sąjunga ir JAV).

Moldovos reakcija

 

Moldovos vyriausybė mano, kad Padniestrės „deputatų“ suvažiavimas ir jo sprendimai nekelia eskalavimo ir destabilizavimo grėsmės, vadindama šį susirinkimą grynai propagandiniu renginiu.

„Mes nematome destabilizacijos pavojaus. Mes labai atidžiai stebime ir kartojame, kad šis regionas taip pat nori taikos ir saugumo“, – sakė Moldovos vyriausybės atstovas Danielis Voda.

Atstovas spaudai pavadino kongresą Tiraspolyje grynai propagandiniu renginiu, „kuris nenusipelno tiesioginių užsienio žurnalistų transliacijų ir įtemptų antraščių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(5)
(-1)

Komentarai (1)