Atkeliauja naujausias karo žvėris iš Vokietijos. Paaiškėjo kas pakeis legendinį vokiečių „Gepardą“ (Video)  ()

„Skyranger 30“ platforma yra modulinė, o tai leidžia klientams pritaikyti ją savo reikalavimams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija pasirašė sutartį dėl mobiliųjų priešlėktuvinių sistemų „Skyranger 30“ pirkimo.  Pristatome „Gepard“ įpėdinį.

Kaip rašo portalas „Soldat & Technik“, Federalinis ginkluotųjų pajėgų įrangos, informacinių technologijų ir aptarnavimo biuras (BAAINBw) paskelbė apie 19 „GTK Boxer“ transporterių su „Skyranger 30“ sistemos bokšteliais įsigijimą už 595 mln. eurų.

Remiantis prielaidomis, sistemos prototipas Bundesverui turi būti pristatytas iki 2024 metų pabaigos. Tai, galima sakyti, Vokietijos priešlėktuvinės gynybos „pakilimas nuo kelių“, kuri pastaraisiais dešimtmečiais buvo labai apleista. Šiuo metu Vokietija turi, kaip rašė „Wirtualna Polska“ žurnalistas Łukaszas Michalikas, tik 10 senosios „Patriot“ sistemos versijos baterijų, kelias „Ozelot“ sistemas, t. y. „Wiesel“ tanketes su FIM-92 „Stinger“ paleidimo įrenginiais ir kelias stacionarias MANTIS sistemas. 

[Vokietija+Kuponas!] Net 350€ pigiau nei Lietuvoje – „tai geriausia, ką už tokią kainą ši beprotiškai populiari kompanija gali pasiūlyti“ (Video, „Creality Ender-3 S1 Pro“)
4527 1

Nerealiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvas

Išsamiau

Tai šešėlis to, ką Bundesveras turėjo 1990-aisiais, kai vokiečiai galėjo pasigirti daugiasluoksne priešlėktuvine gynyba, galinčia apsaugoti judančias karinės technikos kolonas. Pagrindas buvo „Gepard“ kompleksai, kurių išlikusios detalės atsidūrė Ukrainoje, ir, deja, „Roland“ sistemos, kurios buvo išmestos į metalo laužą.

Vokietija gepardus iš tarnybos atšaukė 2010 m., ir tik karas Ukrainoje priminė būtinybę turėti priešlėktuvines sistemas, kurios iki lazerinių ginklų įvedimo yra pigiausia kovos su bepiločiais orlaiviais, sparnuotomis raketomis ar net prieštankinėmis bei priešlėktuvinėmis minosvaidžių raketomis priemonė.

Remiantis išvadomis, BAAINBw pasirašė 1,2 milijardo eurų vertės NNB (Nah-und Nächstbereichsschutz) sutartį dėl trumpo ir labai trumpo nuotolio oro gynybos sistemos kūrimo su įmonių konsorciumu: „Rheinmetall“, „Diehl Defense“ ir „Hensoldt“. Kaip bazė pasirinkta „Skynex“ sistema, prie kurios buvo pridėti FIM-92 „Stinger“ raketų paleidimo įrenginiai, tačiau šis derinys „GTK Boxer“ transporteriui pasirodė per sunkus.

 

Tai privertė 35 mm KDG pabūklą pakeisti 30 mm kalibro KCE, o tai sumažino efektyvų šaudymo nuotolį nuo 4/5 km iki 3 km, tačiau naudojant ilgesnio nuotolio raketas tai nebuvo didžiulis nuostolis. Verta paminėti, kad pabūkle naudojama programuojama amunicija su sprogmenimis, kuriuose yra volframo rutuliukų užtaisas, o jie detonuoja tiksliai nustatytu atstumu. Dėl to po sprogimo susidaręs skeveldrų debesis efektyviai sunaikina taikinį.

Įrenginys atlaikė gamyklinius bandymus ir jį jau užsakė Austrija ir Vengrija. Verta paminėti, kad „Skyranger 30“ platforma yra modulinė, o tai leidžia užsienio klientams pritaikyti ją savo reikalavimams. Grupės „Rheinmetall“ atstovai tvirtina, kad su joje galima integruoti praktiškai bet kokias raketas, kaip matyti iš prancūziškas „Mistrale“ pasirinkusių vengrų pavyzdžio.

 

Savo ruožtu ateityje šį bokštelį netgi galima aprūpinti HEL (High Energy Laser) lazeriniu ginklu. 20 kW galios prototipai jau paruošti, o tikslinė galia sieks net 100 kW, tad ateityje automatinį pabūklą pakeisti lazeriu problemų nekils.

Tačiau svarbiausias „Skyranger 30“ elementas yra jutiklių sistema, leidžianti 360 laipsnių kampu aptikti mažus dronus, kurie demonstruoja savo naudingumą Ukrainoje naikindami tai pačiai įrangos kategorijai priklausančias rusiškas „Pancir-S1“ sistemas. „Skyranger“ atveju jo „akys ir ausys“ yra infraraudonųjų spindulių optoelektroniniai jutikliai ir AAMR radaras, naudojantys penkias aktyvias (AESA) antenas.

Praktiškai „Skyranger 30“ sistemą galima laikyti lengvesniu „Gepard 1A2“ prototipo įpėdiniu su keturiais FIM-92 „Stinger“ paleidimo įrenginiais, pritaikytais kovai su naujomis grėsmėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()