„Jei Ukraina kris, NATO kovos su Rusija.“ Grėsmė Baltijos valstybėms  ()

Pentagono vadovas mano, kad Vladimiras Putinas nesustos, jei jam pavyks užkariauti Ukrainą. O Ukrainos pralaimėjimo mūšio lauke atveju Baltijos šalims gali iškilti grėsmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas neatmeta, kad Ukrainai pralaimėjus kare prieš Rusiją, Aljansui teks kautis su Rusija. Tai Pentagono vadovas sakė ketvirtadienį, vasario 29 d., vykusiame JAV Atstovų Rūmų Ginkluotųjų pajėgų komiteto posėdyje.

Austinas perspėjo, kad neatkūrus Amerikos pagalbos Ukraina išliks nepalankioje padėtyje. Visų pirma, Ukrainos kariai ir toliau pralaimės artilerijos dvikovas ir jiems kils pavojus dėl „adekvačių oro gynybos sistemų“ trūkumo. Todėl svarbu užkirsti kelią situacijai pasaulyje, „kai viena šalis gali perbraižyti savo kaimynų sienas ir neteisėtai užgrobti jų suverenias teritorijas“.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Daugiafunkcės mini staklytės tik 37€! Fantastiškas daiktas DIY projektams
6248 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams

Išsamiau

„Kiekvieną dieną matome, kad rusai laipsniškai įgauna teritorinius laimėjimus. Tai kelia didelį nerimą. Be mūsų paramos ukrainiečiams iškils didelis pavojus“, – sakė Austinas.

Anot jo, jei Ukraina pralaimės, Rusija „nesustos“ ir puls kaimynines šalis, pirmiausia Baltijos valstybes.

Kremliaus reakcija

 

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova Austino žodžius pavadino „beprotiškais“.

„Ar tai tiesioginė grėsmė Rusijai, ar bandymas sugalvoti Zelenskiui pasiteisinimą? Abu yra pamišę. Vietoj to, dabar visi mato, kas yra agresorius – tai Vašingtonas“, – rašo Zacharova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(8)
(5)

Komentarai ()