„Bus įvedamos spec. pajėgos.“ Latvijoje ir Estijoje skelbiamas „Krymo scenarijus“. Kas nutiko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tadis 2024-03-04 01:46
Yra tokia sena sena patarle...Skaldyk ir valdyk. Ja pasake Julijus Cezaris. Kuo matyt rusija ir naudojasi.
donatasv 2024-03-04 07:06
O kur 3 scenarijus? Makaronas jau dabar pradėjo šnekėt, kad reik įvest nato karius į Ukrainą, o putkino atsakas su baime akyse mes turim branduolinius ginklus. Jei jau pradės skaldyt Europą kodėl būtinai tik vienas scenarijus ims ir išsigas?
vanduo4 2024-03-04 09:12
- Atkreipkit dėmesį, kad vsi šie skaldymo, NATO karių įvedimo scenarijai pasklido tik dabar. Kodėl? - Rusija parodė, kad Ukrainos mąsto karas yra pilnai pakelimas Rusijos keonomikai - jie ištaisė klaidas, persigrupavo ir sėkmingai puola. Tai rodo jog karas Ukrainos teritorijoje jau nėra veiksmingas. - Norint kažką laimėti - būtina plėsti veiksmų regioną, o tai būtų Rusijos teritorija. - Būtent todėl Putinas ir prakalbo apie branduolinius ginklus; - Bet jeigu tai tiesa - kur pirmiausiai jie būtų panaudoti?
Hmz 2024-03-04 09:17
Čia tas pats Solovėjus, pagal kurį Putinas jau seniai turėjo būti miręs?
immortallt 2024-03-04 09:45
Karas pilnai pakeliamas? Kad susitvarkė tiek, kad kritimas būtų +-kontroliuojamas ir nesubyrėjo iki hyperinfliacinės ekonomikos - pritariu. Bet kai pasaulio degalinė pradeda patys riboti degalų eksportą, vieną iš 3 ar 2 pagrindinių šalies pajamų šaltinių, tai tikrai nerodo, susitvarkymo. Energijos eksporto pajamos krito per pusę nuo karo pradžios. Pabrėžiu pajamos, ne veiklos pelnas.
donatasv 2024-03-04 10:30
Poveikį jaučia bet pagrindinis tiklsas nepasiektas. Karas eina sava vaga ir ruskynas su tiek kiek gauna pajėgus išlaikyti frontą Ukrainoje. Kitas klausimas fronto linijos plėtimas. Išplėtus frontą galima pasiekti daugiau laimėjimų bet netinkamai apskaičiavus galima pasiekt daug skaudesnių pralaimėjimų. Netik praloši ten kur puolimas vykdomas naujai bet tarkim pritrūkus išteklių prarast Ukrainos teritorijas.
donatasv 2024-03-04 10:56
Nu tarkim išprovokuoji nato pult ruskyną. Baltarusijos bulvių maišas kristų pirmas ir visa europinė dalis pasileidusi plaukus pradeda judėt link maskvos. Nereik toli žiūrėti užtenka pamatyt prigožino kelionę į maskvą ir bus aišku kas būtų. Be įtvirtinimų sustabdyti būtų pakankamai sudėtinga, technikos reiktų kelis kart daugiau. Tolimo nuotolio raketos, bombonešiai pradėtų naikint gamyklas ir kur tu matai galimą pergalę? Be kinijos pagalbos vienam ruskeliui atlaikyt vakarus be šansų. Beto vakarai kaži ar aplamai žengtų į ruskio žemę, bent jau aš medžiočiau putiną, raketomis naikinčiau viską kas gamina ginklus ir duoda pelną ruskynui, o tuo pačiu padėčiau Ukrainai. Subyrėtų pati iki metų galo. Pajėgi atlaikyt Ukrainą bet atlaikyt nato?
immortallt 2024-03-04 12:11
NATO ~1500 atakos lėktuvų. Vienas geras antskrydis ir neliko karinių objektų ir didžiosios dalies veikiančios karinės technikos (reikia jai kuro, amunicijos) bei naftos perdirbimo ir perdavimo infrastruktūros. Taip kad net su kinais nieko nepadarytų maskoliai, kad apsiginti. Antžeminė ginkluotė kinų baisiausia. Ten jau nepakovosi su tokiais kiekiais lengvai.
Hmz 2024-03-04 13:14
Papasakok plačiau, iš kur tu užskrisi su tais 1500 lėktuvų taip, kad vienu ypu sunaikintum didžiąją dalį karinės technikos ir naftos perdirbimo infrastruktūros. Sufleruoju: F-35 combat range yra 1239 km, tai yra iki Maskvos nuskristum nebent iš Lenkijos ar Ukrainos. F-16 combat range - 546 km. A-10 - 463 km. Ar yra tiek karinių aerodromų, kurie galėtų sutalpinti tokį kiekį lėktuvų? O gal tupdysi ir kelsi lėktuvus nuo via Baltica, o degalus veši asenizacijos cisternomis? Gerai, sakykim, kad lėktuvai skris nenutūpdami iš įvairių šalių, kuro užsipildami ore. Vadinasi, teks permesti kuo arčiau Rusijos (į Baltijos šalis ir Ukrainą) atitinkamą krūvą skraidančių degalinių (pvz. KC-135) ir kuro. Rezultate, nesvarbu kurį variantą pasirinksi, vis viena tavo didžiajam oro antskrydžiui teks statyti naujus aerodromus, redislokuoti didelį kiekį lėktuvų ir aprūpinimo. Tai neliks nepastebėta Rusijos, ir netikėtumo efekto nesigaus. Užtat Rusijai atsiras didelė pagunda jobtelėti į lėktuvų sankaupas raketomis. Reiškia, teks įrengti ir ešelonuotą priešlėktuvinę gynybą. Nice try, bet iš tavo pompastiško blickrigo plano nieko nesigavo. UPDATE: Pirmoji antskrydžio banga negalės užsiimti naftos perdirbimo gamyklomis, nes jos pagrindinis taikinys bus bet kas, kas panašu į priešlėktuvinės gynybos techniką. Vadinasi, kažkiek lėktuvų minusuojame.
Benediktas 2024-03-04 13:19
Kam nepatinka optimistiniai scenarijai? Optimistinius scenarijus galima ir patiems susigalvot. Daug naudingiau galvoti apie variantus, jei nebus viskas gerai, nuo pat pradziu ir ka galetume pagerinti. Optimistinis variantas - kad atskris 1500 lektuvu ginti Baltijos valstybių. Dar pridekim ES, Amerikos politine valią, kariuomneniu bukle ir laiką, per kuri jie susiorganizuos, jei susiorganizuos. Kas butu jei Putka numestu atomine? Ar tikrai vakarai šoks sunaikinti Rusija? Jei saliu kariuomenes visada planuotu su optimistiniais variantais, tai tu šaliu jau seniai nera. Taip neįvyko pesimistinis variantas - Ukrainos dar neužgrobė, bet ir su vakarų pagalba nėra viskas gerai, pagrindinis ginklu tiekejas - Amerika susiskaldzius ir paralyžiuota, ukrainieciams truksta ginklu, jie traukiasi su dideliais nuostoliais. Tuo tarpu Š. Koreja, Iranas, (galimai Kinija) - padeda Rusijai dideliais kiekiais. Šolcas bijo kelias raketas perduot Ukrainai ir neleidžia jų ginklais smūgiuoti Rusijai. Pridekim simtus tukstanciu fake accountų, kurie amerikonams, vakarams jų kalbomis plauna smegenis del Ukrainos ir Rusijos 24/7 ir tai duoda rezultatus. Amerikoje parama Ukraina sparčiai mažėja. Trumpas bus prezidentas ir labai neaisku, kokius pagalius jis kaisios į NATO ir Ukrainą. Turiu itarima, kad Trumpas pades Putinui.
donatasv 2024-03-04 14:29
O kam skristi visiems iškarto? Objektus naikint galima ir raketomis, dronais. JAV planas gi buvo skelbtas kas bus daroma jei rusas panaudos branduolinį ginklą. Šioje vietoje nutylėt negalės, kitu atveju imperijų nesulaikysi. Šiandien vienas taikinys ryt dar 5. Galit svaigt, kad vakarai nieko nedarys bet čia tik perdimas į vandenį. Visi puikiai supranta jei nieko nedarysi užlips ant galvos.
Benediktas 2024-03-04 14:48
Jau lipa seniai ant galvos Putka vakarams. Ypac Amerikoje, Izraelyje (Hamas), Vengrijoje, Slovakijoje, Afrikos kolonijose tai matosi.
immortallt 2024-03-04 14:59
Amerikoje maskolių kariai? Hamas skaityk nebėra. Vengrijoje/Slovakijoje kariai? Afrika yra NATO? Taip, yra apribojimų tiems 1500 lėktuvų. Aišku tokia operacija nebūtų nepastebėta, kaip ir maskolių technikos ir kariuomenės kaupimas prie NATO sienų.
donatasv 2024-03-04 15:04
Vienas kitam lipa ant galvos. Jei tiksliau viens kitam bando pakenk. Bet tiek vienas tiek kitas bando išvengti tiesioginio kontakto. Vos tik įvyksta incidentas prasideda diskusija ir abu gesina, kad neišsiverštų per viršų. Taip kad nelygink dviejų nesulyginamų dalykų. Tiek jav gali veikti pagal savo interesus tarkim afrikoje, tiek rusija su kinja.
Benediktas 2024-03-04 15:07
Jei ne NATO, nesiskaito, kad maskoliai lipa ant galvos? Kalbu apie vakarų smukimą ir Putkos bei Kinijos veiksmus. Vakarai užleodinėja visur pozicijas. Ukraina - tik dėlionės dalis, parsidavimo neveiklumo pasekmė.
donatasv 2024-03-04 15:35
Ukraina yra pačios Ukrainos veiksmų pasekmė. Pas tave keistų minčių kratinys iki indijos padaryt karidorių, kad reikalui esant būtų galima idiotus apgint nuo ruso.
immortallt 2024-03-04 15:41
Vakarai, o ypač NATO, nevykdo imperialistinės politikos, tai vertinti per imperialistinės politikos įgyvendinimą NATO nelabai sąžininga. Čia kaip vertinti pagal įmestus tritaškius, kai žaidi šachmatais. Informacinį karą kas laimi dar sunku pasakyti - vakarų kultūra išplito po pasaulį, net tie patys maskoliai nori visko kaip vakarai, nors ir aiškina, kad vakarai supuvę. NATO neturi jokių įsipareigojimų ginti ne NATO narių. Ukrainos maskoliai nepaėmė. Kokie iš tikrųjų NATO šalių planai - mums nežinoti, gal iš tikrųjų skaičiuoja, kad sunaikinti kuo daugiau maskolių technikos ir nesiekti žlugimo, dėl rizikų, kad pvz. iškils dar didesnė radikalų grupė pas maskolius. Taip, vakarai lėti, daug dvejoja, "išreiškia susirūpinimą", bet čia ir yra demokratijos tiek nauda, tiek ir yda - užtikrinama valdžių kaita, nepriimami drastiški sprendimai skubotai, bet lygiai taip pat lėtai reaguojama.
Benediktas 2024-03-04 16:45
Vakarų silpnėjimas ne NATO ribose, taip pat reiškia vakarų silpnėjimą apskritai. Vakarų įtaka traukiasi ir matosi dėl ko - sena idiealogija pradeda neveikti, visisškas atsipalaidavimas, politinės valios nebuvimas, taip pat blogi ėjimai praeityje, kas lėmė diktatūrų prišėrimą lėšomis. Vertybių pardavimas už pinigus - savo blogą darbą padarė. NATO - tai tik dar viena paveikslo dalis, kuri miegojo. Vieta tuščia nebus. Jei nebus kažkur vakarų, tai bus rytai. O rytai kol kas dar laukiniai, su visa pagarba stačiatikiams, budizmui ir induizmui - valdo komunistai ir vagys ir tironai.
donatasv 2024-03-04 17:53
Kliedi. Vakarai nebuvo niekad tokie vieningi, neskaitant JAV. Jokia šalis prieš tai nesulaukė tiek dėmesio ir paramos kaip Ukraina. Net jei imtume JAV ir jos pareiškimus tai irgi nėra silpnimo ženklas. Imsi taivaną kariausi prieš mus. Miegojo? Čia ką vakarai turi nemiegot ir pult pirmi? Kiekvieną diktatorių su branduoline bomba varyt į kampą, kad tie išblūstų? Vos gauna šansą į savo ratą ima visas norinčias šalis, galima sakyt nusispjauna į ruso užgaidas neplėst nato.