„Pradeda veikti.“ 40-50 tūkst. armada. Ruošiamasi dideliam puolimui. Kas nutiko  ()

Vienoje iš karščiausių fronto sričių ruošiamasi dideliam puolimui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-04 „Pradeda veikti.“ 40-50 tūkst. armada. Ruošiamasi dideliam puolimui. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karių skaičius Kupjansko kryptimi nedidėja, nors tam tikros rotacijos vykdomos. Apskritai išilgai viso fronto pločio nuo praėjusios žiemos ten yra apie 100 tūkst. okupantų, o trikampyje Kupjanskas – Valuikai – Svatovė yra apie 40-50 tūkst. rusų, kurie nuolat vyksta į puolimą. Artimiausiu metu, kai dar labiau atšils, okupantai bandys panaudoti tankus. Savo ruožtu Ukrainos gynybos pajėgos jau atliko visus gynybai būtinus parengiamuosius veiksmus.

Tai interviu „YouTube“ kanalui „Sejčas“ (rus. „Сейчас“) pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Pasak karo eksperto, šiame fronto ruože priešais įtvirtinimus yra tiekimo juostos, tam tikri spąstai (tiek minosvaidžių, tiek artilerijos) ir gana daug bepiločių orlaivių.

„Fronto linijoje jau pradėjo atsirasti bepiločių orlaivių. Pradeda veikti mūsų gynybos pramonė. Ji pakankamais kiekiais gamina bepiločius orlaivius, kurie stabdo rusus. Mūsų operatoriai likviduoja dešimtis priešo technikos vienetų, o tai yra gana rimtas efektyvumo koeficientas“, – geromis naujienomis dalijosi pulkininkas.

 

Tada Svitanas pabrėžė, kad Kupjansko kryptis neabejotinai pavojinga, tačiau strateginiu požiūriu nėra problemiška. Faktas tas, kad Oskolio upė ir Oskolio rezervuaras yra rimta gynybinė linija, ir net jei rusams staiga pavyks kur nors prasiveržti, jie bus priversti sustoti prieš šią natūralią kliūtį. Be to, šiuo metu Ukrainos kariuomenei visiškai įmanoma išlaikyti padėtį šiame fronto ruože.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(9)
(117)

Komentarai ()

Susijusios žymos: