„Skysti ir primityvūs apkasai.“ Skandalinga. Kas nutiko Ukrainos gynybai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-03-03 16:40
Šita problema jau buvo sakoma per youtube nuo praeitos vasaros.
cave_dweller 2024-03-04 10:01
Eiliniai NYT paistalai. Kažkaip šitie nuolatos tendencingai leidžia info kaip ukrainiečiams blogai, kaip viskas griūva. Ukrainiečiai įsirengę pagrindines gynybines linijas už Orlivkos (Orlovka). Išnaudojant gamtines sąlygas (platus upelių tinklas ir sunkiai pravažiuojamos teritorijos), įrengė ir vis dar įrenginėja kelių lygių linijas iš sutvirtintų apkasų, betoninių ir medinių bunkerių, technikos stabdymo priemonių, barjerų, griovių ir t.t. Iki tos linijos ukrainiečiai nesiruošia laikyti teritorijos. Žinoma tai nereiškia, kad iškarto viską perleis rusams, laikys kiek galės, kol nuostoliai taps nepriimtini, darys maksimalią žalą rusams, neleis jiems įsibėgėti, o galbūt rusai išsikvėps ir iki pagrindinių gynybinių linijų nedatrauks (nors nebe daug likę, Orlivkos ir Stepove kryptyse jau beveik prie linijos). Man tiesa sakant neramiau dėl Luhansko srities, ten praktiškai nuo Synkivkos iki Kreminos rusai prikaupę rezervų ir daro spaudimą per visą liniją vienu metu, tikslas užimti teritoriją iki Oskil upės nuo Kupiansko iki Lyman. Dėl tos pačios upės ukrainiečiams sunkiau su logistika. Preliminarios ukrainiečių gynybinės linijos į vakarus nuo Avdijivkos. Tikslaus linijų žemėlapio, dėl suprantamų priežasčių, internete praktiškai neįmanoma rasti.
Magnus 2024-03-04 10:07
Iš kur gauni informaciją? Ką čia paminėjai tai daug maž turėjai gauti iš ten kariaujančių karių?
Benediktas 2024-03-04 10:16
Tai rašo, kad gynybos linojos įrengtos, bet prastos, ne tokio lygio kaip rusai įrengė.
cave_dweller 2024-03-04 10:17
Iš viešai prieinamų šaltinių ir įvairių karinių analitikų viešų apžvalgų. Sudėjus informacijos trupinius, gaunasi šioks toks bendras vaizdas.
cave_dweller 2024-03-04 10:20
Iki Orlivkos taip, greičiausiai nepalanki topografija tokių linijų įrengimui. Tai čia ir buvo tie skysti apkasai, skirti laikinam rusų stabdymui.