„Tai radikaliai keičia situaciją. Rusai nuo šiol net bijo artintis arčiau Ukrainos.“ Naujausias ginklas pakeitė visą karo eigą  ()

Padėtis Juodojoje jūroje iš esmės pasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkmingas Ukrainos jūrinių dronų naudojimas prieš rusų laivus ir infrastruktūrą smarkiai pakeitė padėtį Juodojoje jūroje.

Tai per teletiltą sakė Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas spaudai kapitonas Dmytro Pletenčiukas, praneša „ArmijaInform“.

Atstovas pabrėžė, kad padėtis jūroje plataus masto invazijos laikotarpiu smarkiai pasikeitė. Jei anksčiau Rusijos laivai vakarinėje ir pietvakarinėje Juodosios jūros dalyje jautėsi laisvai, dabar taip nebėra.

[Vokietija] „Palaiko iki 4K. Už tokią kainą žiauriai geras vaizdo projektorius! Puikus modelis visiems“ (Video, „Wanbo TT“)
3318

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

„Tiesą sakant, juos retai galima pamatyti net į pietus nuo Krymo. Situacija pasikeitė pirmiausia Ukrainos jūrinių dronų darbo dėka“, – sakė Pletenčiukas.

Jis paaiškino, kaip tai veikia, remdamasis Ukrainos saugumo tarnybos specialiosioms operacijoms naudojamo jūrinio drono „Sea Baby“ pavyzdžiu.

„Jei informacija apie 850 kg sprogmenų yra teisinga, tuomet tiesiog palyginkime: raketos iš komplekso S-300 kovinė galvutė yra 150 kg, o kai ji atskrieja, palieka daugiau kaip 10 metrų skersmens skylę. Ji sunaikina visą 5 aukštų pastato įėjimą“, – sakė D. Pletenčiukas.

 

Jis pridūrė, kad rusų raketa „Kalibr“ turi 450 kg kovinę galvutę ir sunaikina pastatą.

„Mūsiškė atrodo kaip du „Kalibr“. Tai labai galingas ginklas. Ir atitinkamai jis kelia grėsmę laivui, į kurį yra skirtas pataikyti. Vis dėlto pasirodo, kad ji galingesnė net už priešlaivines raketas. Tai radikaliai keičia situaciją. Rusai nuo šiol net bijo artintis arčiau Ukrainos, – sakė atstovas.

Kaip praneša „ArmijaInform“, neseniai Juodojoje jūroje dviem Rusijos karo laivams teko nukrypti nuo suplanuoto maršruto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(203)
(6)
(197)

Komentarai ()

Susijusios žymos: