Taikiklyje nauja šalis. Rusija ruošia dar vieną karą  ()

Maskva kartoja naratyvus apie rusakalbių diskriminaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija panaudojo Padniestrės Moldavijos Respublikos deputatų suvažiavimą ir jų pagalbos šauksmą kaip trampliną hibridinėms operacijoms prieš Moldovą stiprinti.

Tai teigia Karo studijų institutas (ISW).

ISW analitikai pažymi, kad Rusija sukūrė sąlygas potencialioms Kremliaus hibridinėms operacijoms, kuriomis siekiama destabilizuoti Kišiniovą ir neleisti šaliai įstoti į Europos Sąjungą.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Daugiafunkcės mini staklytės tik 37€! Fantastiškas daiktas DIY projektams
6238 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams

Išsamiau

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Moldovos vyriausybė „juda Kyjivo pėdomis“. Lavrovas taip pat palygino Moldovos politiką Padniestrėje su Ukraina iki 2014 m. Be to, ministras pakartojo tradicinius Kremliaus naratyvus, kad Moldova diskriminuoja rusakalbius, darydama „ekonominį spaudimą“ Padniestrei ir blokuodama derybų procesą dėl Padniestrės konflikto.

Krizė Padniestrėje

 

Vasario 28 d. nepripažinta Padniestrė kreipėsi į Rusiją pagalbos dėl tariamos Moldovos vykdomos ekonominės blokados. Kreipimosi autoriai prašo imtis priemonių Padniestrei apsaugoti, „atsižvelgiant į tai, kad daugiau nei 220 000 Rusijos piliečių nuolat gyvena respublikos teritorijoje“.

Moldovos užsienio reikalų ministras Mihail Popșoi Padniestrės „pagalbos šauksmą“ pavadino „kitu hibridinio karo elementu“ ir bandymu destabilizuoti padėtį Moldovoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(11)
(-6)

Komentarai ()