„Paguldyti du ar tris milijonus... Jie arba bėga, arba nutyla.“ Kas vyksta  (1)

Karo ekspertas įvardijo pagrindinę didelių nuostolių Rusijos armijoje priežastį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių karo reporteris Frederikas Pleitgenas, kalbėdamas apie savo paskutinį vizitą fronte, pažymėjo, kad labiausiai jį sukrėtė tai, kiek aplink matė žuvusių rusų karių. Totalitarinis režimas Rusijoje naudoja žmogiškuosius išteklius savo imperiniams tikslams. Karo ekspertas, Kariuomenės tyrimų, konversijos ir nusiginklavimo centro direktorius Valentinas Badrakas apie tai kalbėjo pokalbio metu „Glavred“.

Anot jo, Rusijos Federacijos žmogiškųjų išteklių panaudojimas vadinamiesiems „mėsos šturmams“ fronte yra Rusijos strategijos dalis.

Rusija gali be problemų paguldyti du ar tris milijonus rusų. Kas nevergai, tie arba bėga iš Rusijos, arba nutyla. Du pavyzdžiai: rašytojas Dmitrijus Bykovas, kuris buvo priverstas bėgti, ir muzikantas Andrejus Makarevičius, vyras, turintis savo poziciją, charakterį, bet dabar jis tyli“, – pažymėjo Badrakas.

Be to, anot jo, paaiškėjo, kad Rusijoje, tarp žmonių, kurie yra viešosios nuomonės lyderiai, yra daug oportunistų. O kai tokių oportunistų daug, tai atgraso žmones nuo pasisakymų prieš valdžią ar panašiai.

Aišku, kodėl Rusija taiko tokią strategiją žuvusiųjų atžvilgiu: kai žuvusiųjų daug, jų šeimoms nereikia mokėti, jei mirusieji laikomi dingusiais. Šioje kategorijoje žmonės išlieka ilgai, tai gali tęstis metų metus. O šeimos tyli, nes patiria spaudimą“, – pažymi karo ekspertas.

 

Valentinas Badrakas pažymi, kad taip veikia totalitarinis policijos režimas, kuris žmones naudoja kaip vartojimo reikmenis. Jis daro išvadą, kad nusikalstamo Putino režimo strategija yra sunaikinti Ukrainą ir sunaikinti savo piliečius, nes Kremliui tai yra normalu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: