„Jokios gynybos. Sudaužė viską.“ Pasirodė Kinijos „Desertcross“. Katastrofa fronte (Video)  ()

Kolona neturėjo jokių šansų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keturių golfo vežimėlių rusų kolona buvo sutriuškinta kasetiniais sviediniais: kadangi nebuvo jokios gynybos, į joje buvusius pėstininkus pataikė šrapneliai.

Rusijos kariškiai pasitelkė kinų „Desertcross“ golfo vežimėlius, kad šturmuotų ukrainiečių pozicijas Lymano kryptimi. Operacijos vaizdo įrašą paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 60-osios atskirosios mechanizuotosios brigados spaudos tarnyba.

Neseniai 60-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kariai atrėmė masinį rusų puolimą, kuriam jie pasitelkė tanką T-90M, dvi pėstininkų kovos mašinas BMP-2 ir keturis kiniškus golfo vežimėlius. Sprendžiant iš ukrainiečių drono užfiksuotos filmuotos medžiagos, rusai planavo vienu metu su sunkiosios technikos frontaliniu puolimu aplenkti ukrainiečių kovotojus lengvosiomis manevrinėmis mašinomis.

Tačiau dėl gerai organizuotos žvalgybos, koordinuotų artilerijos ir atakos bepiločių orlaivių padalinių veiksmų šis planas buvo laiku atskleistas ir surengta galinga kontrataka. Iškart po mūšio pradžios Ukrainos kariškiams pavyko išvesti iš rikiuotės T-90M, kuris buvo atakos smaigalyje ir teikė ugnies puolimą. Po to jam ir dar vienam BMP smogė FPV dronai.

Tuo pat metu rusų pėstininkus naikino ukrainiečių dronai ir artilerija, naudojanti kasetinę amuniciją.

 

Keturių rusų golfo vežimėlių kolona buvo išardyta dar artėjant prie ukrainiečių pozicijų, naudojant kasetinius sviedinius. Kadangi nebuvo jokios gynybos, į joje buvusius pėstininkus pataikė šrapneliai.

Rusai jau seniai fronte naudojo kinų civilinius vežimėlius „Desertcross“, tačiau tai pirmas dokumentuotas jų dalyvavimo puolamosiose operacijose atvejis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(284)
(4)
(280)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: