800 000 artilerijos sviedinių. Liko vos kelios savaitės. Ką sumanė Vokietija (Foto)  (5)

Dėl sunkumų patvirtinant naują JAV pagalbos Ukrainai paketą, pareiga užtikrinti pakankamą sviedinių tiekimą teko Europos šalims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bus jūra amunicijos. Liūdnos žinios okupantams.

Čekija pasiūlė ES šalims įsigyti net 800 000 artilerijos sviedinių už ES ribų, kurie, gavus finansavimą, frontą galėtų pasiekti vos per kelias savaites. Šios amunicijos kilmės vieta nežinoma, tačiau manoma, kad tai gali būti gamintojai iš Turkijos. Kiti galimi šaltiniai yra Pietų Afrikos Respublika ir Pietų Korėja.

Toks sviedinių kiekis leis Ukrainai efektyviau gintis nuo okupantų, o Europos ginklų pramonei suteiks laiko užbaigti amunicijos gamybos potencialo didinimo procesus.

Prie Čekijos iniaciatyvos prisijungė ir Vokietija. Šalis nurodė norinti padengti „didelę“ visų išlaidų dalį. Pokalbiai šiuo klausimu yra labai pažengę į priekį.

Kol kas nežinoma, kiek pinigų skirs Vokietija ir kokio tipo amunicija – 122 mm ar 155 mm – bus finansuojama.

Vos likus dienai iki Čekijos prezidento pranešimo apie šią iniciatyvą Olafas Scholzas paskelbė, kad Vokietija šiemet nupirks 120 000 vnt. 122 mm artilerijos sviedinių ir pristatys juos Ukrainai – tikriausiai už triženklę milijoninę sumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(6)
(185)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: