„Norit branduolinio karo? Karas bus!“ Rusija nenurims  (4)

Arestovičiaus nuomone, Rusija sustos tik vienu atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos prezidento patarėjas ir karinis ekspertas Oleksijus Arestovičius kalbėjo apie tai, koks galėtų būti branduolinis ultimatumas Rusijai.

Arestovičius savo mintis išsakė interviu Vasilijui Golovanovui.

„Kas yra branduolinis ultimatumas? Tai antroji Karibų krizė, logika ta pati. Chruščiovas buvo pasirengęs smogti JAV branduolinėmis raketomis, tik neturėjo tarpžemyninių raketų, tai jas atitempė į Kubą. Ir norėjo pradėti branduolinį karą. Tada šalys padarė nuolaidų. Išmintingas Kenedžio sprendimas buvo ne atiduoti Kubą sovietams, o palikti ją Kastro įtakoje. Jei atsimenate, amerikiečiai buvo nusiuntę desantą, bandė Kubą užimti. O kas amerikiečiams yra Kuba? Neoficialiai tai buvo 53-oji Amerikos valstija, ten buvo daug investicijų, jie ten važiuodavo linksmintis“, – sakė jis.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3629 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

Pasak Arestovičiaus, Rusija Ukrainos atžvilgiu, kuri, priešingai nei Kuba, nėra už 100 kilometrų nuo JAV teritorijos, „išmintingą sprendimą“ priims daug greičiau.

„Ultimatumas bus lygiai toks pat – parodomasis smūgis į Gyvačių salą taktiniais branduoliniais ginklais. Kitas – ant Lenkijos ir Ukrainos arba Rumunijos ir Ukrainos pasienio punktų, kur keliauja ginklai ir karinė technika. Kitas – ant Žešuvo, bazės, kur leidžiasi amerikiečių lėktuvai“, – sakė jis.

 

Oleksijus Arestovičius sakė, kad Rusija atsitrauks tik vienu atveju.

„Toliau – jei jau taip norite, pirmyn, tai pradėkim tą branduolinį karą. Kaip jie ten sakė? Mes sudegsime branduoliniuose pelenuose, ir  jūs kartu su mumis, tik mes pateksime į dangų, o jūs kur pateksit? O ką jie tada darys? Kas turėtų tokius kiaušus, kad galėtų pasakyti: ok, jei norit branduolinio karo, tada branduolinis karas bus. Tik taip būtų galima sustabdyti rusus. Gauti atsakymą būtų galima tik praktiškai viską pastačius ant kortos“,  – patikslino jis.

 

Apibendrindamas karinis ekspertas pažymėjo, kad Vakarams kažkodėl nekyla minčių, jog Rusija, užėmusi Ukrainą, ne nusiramintų, o kaip tik sustiprėtų.

"Aš tik galiu įsivaizduoti, kaip paprastam Vakarų žmogui būtų pasakyta – dabar jūsų paprasta patogi egzistencija priklauso tik nuo to, kaip bus atsakyta į klausimą, kam priklauso Chersono sritis. Ir jei jie nenori išgaruoti nuo branduolinio smūgio, tai pasakys rusams – eikite ir pasiimkite tą savo Ukrainą. Tačiau europiečiams net nedingteli, kad  visa Ukraina bus užimta, Rusija nesustos. Ji tik sustiprės“, – apibendrino Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai (4)