„Tai ne siena iš „Sostų karų“. Šimtai metrų apkasų, tankų ugnies pozicijos, minos... Kas laukia rusų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Treisonas 2024-03-05 15:12
Dabar galvoju, kalbant hipotetiškai, sukūrus tokio storumo sieną, na kad ir betono, juk niekaip negalėtų jos pramušti, su tankais ar artileriją?
Hmz 2024-03-05 15:23
Betonas, kad ir koks geras bebūtų, nuo pastovių smūgių skeldėja ir po ilgesnio apšaudymo siena vis vien grius. Be to, betonas netenka stiprumo karštyje, tad sieną būtų galima pakaitom atakuoti padegamosiomis bombomis ir betonmušiais užtaisais. O pastarieji vienu ypu pralaužia ir 2 metrų gelžbetonio perdangas. Be to, sieną galima įveikti įrengus rampą. Tam reiktų, kad desantininkai kuriam laikui užimtų sienos dalį, kol inžinieriai sumontuos rampą ir ja pervažiuos sunkioji technika bei kiti pastiprinimai.
Treisonas 2024-03-05 15:43
Aišku, ačiū už paiškinimą. O tarkime Lietuvoje mažino liniją su Baltarusijos sieną irgi būtų bevertė?
cave_dweller 2024-03-06 11:33
NYT nuolatos ir sistemingai publikuoja Ukrainą menkinančius ir tikrovės neatitinkančius straipsnius. Lyg pagal Kremliaus užsakymą. Paskutinis išsišokimas, tai pezalų kratinys apie skystus ukrainiečių įtvirtinimus į vakarus nuo Avdijivkos ir nesustabdomus rusus. Kai realiai pagrindiniai įtvirtinimai nei toje vietoje, nei ukrainiečiai planavo visišką rusų stabdymą iškart už Avdijivkos.