[ŽT] „Tai įvyko pirmą kartą per visą karą.“ Internetą sprogdina sensacija! Kas nutiko HIMARS (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cave_dweller 2024-03-06 09:26
Ir? Kiek video su tų pačių HIMARS'ų ar M270 naikinamais rusų GRAD'ais URAGAN'ais ir t.t. Vakarietiška technika ir apgadinama, ir sunaikinama, svarbu kiek ruskių technikos ji prieš tai sunaikino ir kad būtų atstatomi jos praradimai.
vanduo4 2024-03-06 14:19
Ir sakyčiau tas klausimas ar tai buvo atsitiktinumas, ar rusų puolimas įgauna kokybės? Kodėl anksčiau jie nesugebėjo sunaikinti, o va dabar pradėjo naikinti ir Himars, ir Abrams? Kažkaip negirdėjau labai daug apie Leopradus. Tai gali būti labai prastos naujienos Vakarams. Rusija lygtais laimi visur po truputį su didžiulaiais nuostoliais, jeigu tuo galima tikėti.
Nerkus 2024-03-06 16:17
Tai nebuvo atsitiktinumas. Jei medžioji 2 metus, tai vistiek kažkada sumedžiosi. Jau prieš kažkiek laiko rašė apie Abrams. Pradžioje ukrainiečiai jų net nenaudojo kaip tankų, o naudojo kaip ... net nežinau kaip apibūdinti.. na kaip aplinkos stebėjimo priemonę, nes Abrams turi labai gerą optiką, naktinius matymo prietaisus ir dar ten ką nors skirtus stebėjimui. Abrams turbūt tik dabar išvažiavo į tikrą karą. O šiaip, tai tankai yra ir skirti būti priešakinėse pozicijose ir jie ten būna sunaikinami. Tankui svarbiausia, kad ekipažas nežūtų.
immortallt 2024-03-06 16:23
Laimi su didžiuliais nuostoliais nedideliais atstumais Dauguma karų baigiasi, kai agresorius juda į priekį, o ne traukiasi, nes tiesiog pritrūksta technikos/žmonių ir subliūkšta karinė jėga. Per tiek laiko atsitiktinai turėjo jau būt kas nors pataikęs į Himars.
lizunas 2024-03-06 16:40
Kiek skelbdavo video, su Himars visad šaudydavo naktimis ar tamsoje. O čia vos ne vidury dienos, atvirai pamiškėje stovi. Keistai kažkaip, ar jis ten sugedęs, ar koks muliažas su petardom?
cave_dweller 2024-03-07 07:49
Apgadintų HIMARS buvo ir anksčiau, čia pirmas patvirtintas sunaikinimas, darant prielaidą, kad ir anksčiau galėjo būti keli vienetai prarastų, tik be vizualinių įrodymų ir oficialaus ukrainiečių patvirtinimo, vistiek labai geras santykis tarp praradimų vs jais sunaikintos rusų įrangos, personalo ir t.t. Vakarietiška technika nėra nesunaikinama ir visiškai natūralų, kažkiek jos prarandama (ypač kai naudojama karštuose fronto taškuose), čia tikrai ne kažkokie rusų pasiekimai ar jų kokybiško puolimo įrodymai. Gerai tai, kad nors vakarietiška technika irgi yra sunaikinama, bet personalas dažniausiai išgyvena ir nepatyria ypač sunkių sužeidimu, gali toliau tęsti kovas (šio HIMARS įgula deja berods neišgyveno). Leopardų platesnis naudojimas ir dalies praradimas buvo Ukrainos vasaros kontrpuolime (ypač pirmosios jo fazės metu). Leopard 2 dabar pataupo, dalis šiuo metų remontuojami Lietuvoje. Remontai gerokai užsitęsė, nes trūksta dalių (paradoksaliai skamba, tankas bene plačiausiai naudojamas įvairių šalių kariuomenėse, bet dalių jam trūksta, bent jau oficiali versija). Su Leopard 1 išvis tragedija, dalis jų buvo perduoti tiesiai iš saugyklų, reikalingas platus remontas, užduočių vykdyti negali. Britų Challenger 2 geras tankas, bet jų ukrainiečiai gavo nedaug (kaip ir Abrams). Dėl savo 120 mm graižtvinio taiklaus pabūklo (efektyvus atstumas 3-4 km) ir geros optikos, naudojamas labiau kaip snaiperis, medžioja iš didelio atstumo. Dėl to jį ir sunaikinti sunkiau ir nėra pastebimas karštuose video. Manau, kad ukrainiečiai pataupo tą ir taip nedideliais kiekiais gautą vakarietišką techniką (ypač tą kuri veikia priešakinėse linijose). Maži kiekiai apčiuopiamos naudos neduos, nori sukaupti didesnius kiekius, plius plečia logistikos ir aptarnavimo pajėgumus. Dėl pastarųjų priežasčių, skirtinga vakarietiška technika, veikia skirtingose fronto vietose, taip palengvinama logistika ir aptarnavimas. Aplamai ukrainiečių karinės technikos ir priemonių arsenale dabar tokia mišrainė, košmaras technikams ir logistams, sakyčiau labai neblogai jie tvarkosi.