Susirėmimas jūroje. Laivai įsirėžė vienas į kitą. Paleistos vandens patrankos. Kas vyksta (Video)  ()

Filipinų valdžia pranešė, kad keturi jų laivo įgulos nariai buvo sužeisti Kinijai panaudojus vandens patrankas, ir tik vienam iš dviejų Filipinų laivų pavyko pristatyti atsargas Filipinų pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filipinų pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad vienas iš jos laivų buvo apgadintas antradienį, kovo 5 d., po susidūrimo su Kinijos pakrančių apsaugos laivu per rotacijos ir papildymo misiją Pietų Kinijos jūroje. Apie tai praneša „The Manila Times“.

Kinijos pakrančių apsaugos tarnyba ir kiti laivai atliko „pavojingus manevrus ir blokadas“, dėl kurių įvyko susidūrimas, o tai savo ruožtu padarė „nedidelę konstrukcinę žalą Filipinų pakrančių apsaugos laivui“, sakė Filipinų komodoras Jay Tarriela.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4335 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

Filipinai pranešė, kad keturi jo įgulos nariai buvo sužeisti Kinijai panaudojus vandens patrankas. Tik vienam iš dviejų Filipinų laivų pavyko pristatyti atsargas Filipinų pajėgoms.

 

Kinijos pakrančių sargyba pareiškė, kad ėmėsi „teisėtų kontrolės priemonių prieš Filipinų laivus, nelegaliai įsiveržusius į vandenis“ netoli Ayungin rifo, dar žinomo kaip Second Thomas Shoal.

Pareiškime taip pat pažymima, kad Filipinų laivai tyčia susidūrė su Kinijos laivais, nepaisydami įspėjimų.

Kas nutiko

 

 

Du Filipinų laivai kovo 5 d. lydėjo du civilius laivus, gabenusius šalies karinio jūrų laivyno personalą. Kinijos laivai bandė jiems užtverti kelią. Tai atsitiko ginčijamoje Pietų Kinijos jūros dalyje, kur 2023 metais jau įvyko susidūrimai tarp Kinijos Liaudies Respublikos ir Filipinų laivų.

Filipinų prezidentas Ferdinandas Marcosas jaunesnysis sakė, kad jo šalis tęs dvišales derybas su Kinija, kad išspręstų jų ginčą Pietų Kinijos jūroje, tačiau kritikavo „agresijos modelį“ ginčijamuose vandenyse.

Kinija ir ASEAN narės – Filipinai, Malaizija, Brunėjus, Vietnamas – yra įsitraukę į teritorinį ginčą dėl Spratlio salyno Pietų Kinijos jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(19)
(-14)

Komentarai ()