Dar 2 orderiai. Sensacinga žinia. Ką įsakė suimti TBT  ()

Teroristiniai Rusijos generolų veiksmai neliko nepastebėti TBT.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) išdavė arešto orderius dviems aukšto rango Rusijos pareigūnams dėl kaltinimų, susijusių su išpuoliu prieš civilinę infrastruktūrą Ukrainoje.

TBT išdavė arešto orderį Rusijos generolui leitenantui Sergejui Kobylašui (teroristinių išpuolių metu jis vadovavo Rusijos aviacijai). Antrasis arešto orderis buvo išduotas Juodosios jūros laivyno vadui Viktorui Sokolovui, kuriam vadovaujant Rusijos laivai į Ukrainą paleido sparnuotąsias raketas „Kalibr“.

Jie ieškomi už karo nusikaltimus, kai taikėsi į civilius objektus ir padarė per didelę žalą civiliams gyventojams arba sugadino civilinius objektus, taip pat už nusikaltimą žmoniškumui – nežmoniškus veiksmus.

TBT praneša, kad abu Rusijos teroristai yra atsakingi už „jų vadovaujamų pajėgų įvykdytas raketų atakas prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą“, trukusias nuo 2022 metų rudens iki mažiausiai 2023 metų pavasario.

 

„The Washington Post“ pabrėžia, kad tai jau antras kartas, kai TBT viešai išduoda arešto orderius, susijusius su Rusijos armijos veiksmais Ukrainoje.

2023 metų pavasarį TBT išdavė arešto orderį Vladimirui Putinui dėl karo nusikaltimų, kaltindamas jį asmenine atsakomybe už ukrainiečių vaikų pagrobimą ir išvežimą iš Ukrainos į Rusijos Federacijos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(2)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: