„Avdijivka“ grįžta su trenksmu. 1000 km. Kas tai (Video)  ()

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pademonstravo pirmąjį jūrinį droną, kuris buvo pagamintas savanorių dėka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pirmasis šios partijos pavyzdys, kurį SBU parodė bandymų metu, buvo pavadintas „Avdijivka“. Jis skiriasi nuo ankstesnės kartos, taip pat ir išvaizda. „SeaBaby 2024“ yra naujos kartos dronas, kuris buvo patobulintas ir daugiau mirtinas priešui“, – rašo SBU spaudos tarnyba.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7484 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

„Karo ateitis slypi technologiniuose požiūriuose. Šiandien SBU stengiasi būti pirmaujanti šia kryptimi, ir tai tikrai pavyksta. Tarnybos gretose mes išugdėme unikalius jūrinių bepiločių orlaivių specialistus, siekdami toliau tobulinti ir didinti Juodosios jūros valymo nuo priešo darbus. Mūsų užduotis: sunaikinti okupantus ir priartinti Pergalę“.

 

Pažymima, kad kaip ir kiekvienas jūrinių dronų modelis, „Avdijivka“ bus išbandytas jūroje. Proceso metu SBU kūrėjų komanda pritaikys naujausius orlaivių ginklus, specialiai sukurtus ir pagamintus naudoti įvairiose Sea Baby“ platformose.

 

Pasak SBU brigados generolo šaukiniu „Hunter“, naujasis „SeaBaby 2024“ pasižymi patobulintomis techninėmis charakteristikomis, geresniu manevringumu. Jis gali nugabenti beveik toną sprogmenų per 1000 kilometrų. SBU šį droną sumanė kaip universalią platformą, ant kurios bus dedami įvairūs ginklai.

Lėšų rinkimą įsigyti 35 jūriniams dronams organizavo lėšų rinkimo platforma UNITED24 kartu su savanoriais. Ukrainos verslo, tarptautinių donorų ir ukrainiečių dėka per rekordiškai trumpą laiką buvo surinkta beveik 300 mln. grivinų (7,2 mln. eurų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(260)
(6)
(254)

Komentarai ()