„Tai pralenkia viską, ką Ukraina turėjo iki šiol.“ Darbą pradeda 250 kg prancūzų monstrai (Video)  ()

Ukrainiečiai pradeda naudoti prancūziškas valdomas bombas HAMMER. Jos turi pranašumų net prieš amerikietiškas JDAM-ER.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai parodė, kaip atakuoja rusų pozicijas 250 kilogramų valdoma bomba HAMMER. Užrašas ant šios konkrečios bombos skelbia: „Kerštas už Odesos vaikus“.

2024 metų pradžioje prancūzai paskelbė, kad perduos Ukrainai kelis šimtus valdomų bombų HAMMER. Tai – rinkinys, paverčiantis bombą išmania. Panašų dalyką turi ir amerikiečiai – JDAM-ER moduliai 225 kg, 450 kg arba 900 kg bombas paverčia išmaniomis, valdomomis. Prancūziškas sprendimas turi ir raketinį variklį, o štai JDAM-ER leidžia bombos sklesti. Skirtumas tas, kad to raketinio variklio dėka HAMMER bombas galima paleisti iš mažesnio aukščio. Aišku, paleista didesniame aukštyje HAMMER pasiekia toliau esančius taikinius (įveikia panašų atstumą kaip JDAM-ER), bet net lėktuvui prisidengiant horizontu bomba gali įveikti 15 km atstumą.

 

Egzistuoja kelios HAMMER versijos. Kai kurios iš jų turi ypatingai tikslias nukreipimo sistemas, leidžiančias pataikyti į taikinį vos 1 metro tikslumu. Tai pasiekiama IR jutiklio ir lazerinio taikiklio dėka.

HAMMER tarnauja nuo 2007 metų. Egzistuoja rinkiniai 125, 250, 500 ir 1000 kg bomboms. Įprastai HAMMER mėto F-16 arba „Dassault Mirage 2000D“, bet ukrainiečiai gali paruošti turimus naikintuvus šių bombų naudojimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: