„Gali tapti beveik nematomas priešui.“ Didelė staigmena. Atskleistas geriausias Ukrainos šarvuotis  ()

Ukrainos kariai labai giria švedišką pėstininkų kovos mašiną CV90. Jų nuomone, šis šarvuotis turi daug jiems anksčiau nematytų privalumų. Be to, jis gali tapti beveik nematomu priešui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų CV90 pasirodė gerai. Svarbiausia šarvai ir ginklas. Jo šarvai yra labai tvirti, atlaikė „Lancet“ smūgius į priekį. Atlaikė ir 120 mm smūgį į galą“, – sakė Ukrainos 21-osios mechanizuotosios brigados vadas.

Švedų „Combat Vehicle 90“ tarnauja nuo 1994 metų. Šios mašinos, kurias naudoja daugybė šalių, buvo dislokuotos ir Afganistane, ir Jungtinių Tautų misijoje Liberijoje. CV90 tebėra gaminamas – savų CV90 laukia čekai ir slovakai. Priklausomai nuo versijos, CV90 gali būti ginkluotas 40 mm „Bofors“ automatinė patranka, 30 arba 35 mm „Bushmaster“ automatine patranka, 120 mm minosvaidžiu ar kitais ginklais. Šalia visada yra 7,62 mm kulkosvaidis, kartais montuojami ir granatsvaidžiai ar net raketų „Spike LR“ paleidimo įrenginiai.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7484 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Ukrainiečiai gavo pačių švedų pėstininkų kovos mašinas, kurios turi 40 mm „Bofors“ ginklus. Ukrainos naudojami CV90 turi 407 kW variklius ir pasiekia 70 km/val. greitį.

Teigiama, kad iki šiol Ukraina pristatyta penkiasdešimt CV90 vienetų. Ukraina planuoja įsigyti tūkstantį CV90 vienetų – šios mašinos jiems taip patiko. Jos bus bent iš dalies gaminamos Ukrainoje. Dokumentai buvo pasirašyti praeitų metų birželį, bet jokie terminai nebuvo nurodyti.

Ankstyvieji CV90 buvo kritikuojami dėl šarvų, tačiau ukrainiečiai gavo patobulintos versijos mašinas, kurios šarvų prasme nenusileidžia M2A2 „Bradley“. Ukrainiečiai savus CV90 labai giria. Ypač ypatingą jų kamufliažą.

 

CV90 gali būti aprengtas „Saab“ sukurta kamufliažine danga „Barracuda“, kuri maskuoja ir šiluminį mašinos pėdsaką. Tai svarbu veikiant naktį ar prasto matomumo sąlygomis, nes rusams sunkiau pamatyti taip pridengtas mašinas naudojant termovizorius. Ukrainos karininkas sakė, kad „Barracuda“ kamufliažas „apsaugo mašiną nuo naktinio matymo prietaisų ir šiluminių kamerų“ ir taip pidengtas CV90 yra „apie 70 % mažiau matomas nei bet kuri kita mašina“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()