„Didelė tikimybė, kad žus visa įgula.“ Jų tūkstančiai. Kas atvyko į karą  ()

„Šaudmenų skeveldros perskrodžia kiaurai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po 2 metus trukusio karo Rusija Ukrainoje neteko daugiau kaip 4 000 šarvuočių ir kelių tūkstančių tankų. Šie nuostoliai kelia rimtų problemų Kremliui, nes labai apriboja Rusijos kariuomenės mobilumą.

Todėl Rusijos kariuomenei jau kelis mėnesius buvo ieškoma išteklių. Tie ištekliai buvo rasti Kinijoje, rašo „Bild“.

Kad Maskva iš Kinijos bendrovės „Shandong Odes Industry“ įsigis iki 2 127 visureigių „Desertcross 1000-3“, buvo paskelbta dar pernai lapkritį. Viena transporto priemonė kainuoja mažiau nei 17 000 eurų, tai labai naudingas sandėris. Jau keletą mėnesių tokie pavieniai automobiliai Ukrainoje pasirodo epizodiškai, dažniausiai toli už fronto linijos. 

Tačiau nuo praėjusios savaitės nedidelės manevringos transporto priemonės pradėjo prisijungti prie rusų šarvuočių ir kovinių mašinų fronto linijoje. Beveik vienu metu „Desertcross 1000-3“ pasirodė Zaporožės pietuose ir Donecke, Luhanske bei Charkivo rytuose. Kartais po vieną, o kartais grupėmis iki keturių transporto priemonių jie gabeno rusus į „nulinę liniją“, t. y. į fronto pozicijas Ukrainoje. 

Rusijos kariuomenės pėstininkai vežami ne šarvuočiais, o kiniškomis golfo mašinomis. Jų privalumas yra tas, kad į jas „sunkiau pataikyti dronu nei į įprastas karines transporto priemones“. Tačiau „Desertcross 1000-3“, kuriame, be vairuotojo, gali važiuoti iki šešių karių, turi vieną trūkumą: jei netoliese apšaudoma iš artilerijos ar minosvaidžių, jos beveik arba visai nesuteikia apsaugos“. 

 

„Jei dronas pataikys į transporto priemonę, didelė tikimybė, kad žus visa įgula. Kasetinių šaudmenų skeveldros taip pat perskrodžia automobilį kiaurai“, – praneša ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(9)
(103)

Komentarai ()