Sudėtinga operacija. Ar dronui „įkandamas“ Krymo tiltas?  ()

Sunaikinti Krymo tiltą antvandeniniais dronais nėra lengva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar dronui „įkandamas“ Krymo tiltas? Apie tai papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas.

Antvandeniniai dronai vis dažniau naudojami atakoms prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną. Tačiau sunaikinti Krymo tiltą antvandeniniais dronais nėra lengva. Faktas yra tas, kad reikia didžiulio sprogstamųjų medžiagų kiekio.

Pasak eksperto, 200 kilogramų sprogmenų, kuriuos gabentų antvandeninis dronas „Magura“, tik „subraižytų“ Krymo tiltą. Praėjusią vasarą Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) naudojo „Sea Baby“, kuriame buvo 850 kilogramų. Kaip žinia, to nepakako tilto atramoms sunaikinti.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4391 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

„Tai reiškia, kad reikia kažkur nuo 2 iki 3 kartų daugiau sprogmenų. Bet tada tai nebebus slaptas dronas. Tai bus sunkusis dronas“, – pažymėjo Svitanas.

Jo nuomone, geriausias variantas būtų panaudoti kažką panašaus į torpedą su galingu užtaisu. Iš paties drono galima padaryti signalo kartotuvą, kuris nuves torpedą iki Krymo tilto. Tas pats „Magura“ arba „Sea Baby“ gali būti naudojamas kaip signalo kartotuvas, nukreipiantis po tiltu įprastą 10 tonų sveriančią torpedą.

 

„Žinoma, tai sudėtinga operacija, kuriai ruošiamasi ne vieną mėnesį. Čia taip pat reikia naudoti kitus dronus, raketas ir „masalus“. Turi būti integruotas požiūris“, – pastebėjo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: