Skelbia pats Šoigu. „Naujausias“ Rusijos ginklas. Rusų propagandistai jau maišo su žemėmis (Foto)  ()

Rusijos apžvalgininkai pastebi, kad naujasis lėktuvas bus komplektuojamas su PD-8 varikliais, kurie pernai gruodį bandymų metu nepatvirtino jo charakteristikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos bendrovė „United Aircraft Corporation“ (UAC) kuria naują lengvąjį transporto lėktuvą Il-212 su turboreaktyviniu varikliu, kuris turėtų pakeisti karinių transporto lėktuvų An-26 ir An-72 parką. Naujojo lėktuvo prototipas pasirodys 2026 metų pabaigoje. Tai kovo 5 dieną paskelbė Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Naujasis transporto lėktuvas turės padidintą krovinių talpą ir skrydžio atstumą, lengvesnį degalų papildymą ir priežiūrą. Be to, jis galės naudoti neįrengtus antžeminius kilimo ir tūpimo takus, taip pat bus eksploatuojamas arktinėse platumose“, – sakė Šoigu.

Ministras pridūrė, kad UAC jau pradėjo Il-212 techninio projekto rengimą. Tuo tarpu specializuoti šaltiniai nurodo, kad projektas nebus kuriamas nuo nulio – „naujas lėktuvas“ iš tikrųjų yra Il-112, kuriame vietoj turbopropelerinių TV7-117ST sumontuoti reaktyviniai PD-8 varikliai. Vienu metu būtent Il-112 turėjo tapti pagrindiniu lengvuoju karinio transporto lėktuvu.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5347

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

 

Taip pat pranešama, kad Il-212 išsaugos ankstesnės modifikacijos fiuzeliažą, borto įrangą ir aviacijos elektroniką. Pakeitimai turės įtakos sparnams, važiuoklei ir variklio vietai – jie bus montuojami ant sparno viršaus, kad būtų galima leistis neparuoštuose aerodromuose.

 

Reikia pažymėti, kad kai kurie Rusijos propagandistai skeptiškai vertina naująjį projektą. Visų pirma, kalbama apie problemas, susijusias su PD-8 varikliais. Viena vertus, jis yra akivaizdžiai galingesnis ir turi beveik dvigubai didesnę pradinę trauką nei turbopropelerinis TV7-117ST, sumontuotas Il-112.

Kita vertus, kyla klausimas, ar Rusijos lėktuvų gamintojai sugebės pagaminti naują Il-212 ir pakelti jį į orą iki 2026 m. Juk PD-8 keleiviniame SJ-100 buvo sumontuotas jau seniai, tačiau lėktuvas taip ir nepakilo – tai aiškiai rodo variklio problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()