„Numušti lėktuvai nerūpi.“ Kodėl Rusija aukoja orlaivius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cave_dweller 2024-03-05 14:49
Aviacijos ir pilotų praradimas skausmingas ruskiams! Intensyviai naudojamų orlaivių resursas sparčiai mažėja (rusiškų lėktuvų, ypač jų variklių resursas ir taip nėra itin didelis). Dėl sankcijų aukštosioms technologijoms ir protų bei darbo jėgos nutekėjimo ir mobilizacijos, rusų galimybėms atnaujinti senuosius ir pagaminti naujus labai ribotos. Rusijos teritorija didelė. Vakarinėje dalyje siena su NATO bloko šalimis, rytinėje Kinija, Japonija. Šiaurėje Arkties ir pietuose centrinės Azijos irgi nepridengtos palikti negali. Pilotų galinčių atlikti kovines misijas skaičius irgi nėra begalinis. Orlaivį įmanoma pagaminti per mėnesį, pilotui paruošti reikia kelių metų. Bendrai paėmus nedidelę dalį iš tų minimų 300 orlaivių Rusija realiai gali skirti misijoms Ukrainoje. Toks orlaivių praradimas per trumpą laiko tarpą, ypač tokių kaip A50 Rusijai net labai skausmingas.
Benediktas 2024-03-05 14:56
Niekas tos Rusijos nepuls, jiems tik patiems pulti nereikia. Kinija nepuls, kol jie yra sujungininkai. Todel jie ir nepergyvena, jei neliks nei vieno lektuvo.
kestutisz 2024-03-05 15:14
Plius realiam kare prieš priešininką su aviacija jie ir taip neturi šansų, net neverta taupyt. Jei jau dabar kažkokios ne primos jaunystės labdarinės antžeminės priemonės juos nuskina ore kažkur už keliasdešimt kilometrų nuo fronto linijos.
immortallt 2024-03-05 16:49
Kinija yra maskolių sąjungininkas - geras bairis. Kinija realiai grėsmės kelia daugiau nei ukrainiečiai. Realiai. Tik greičiausiai kinams de facto atiduotų tyliai (jau kaip ir atidavė beveik), de jure liktų putlerio valdžioje. Nelikus nė vieno lėktuvo, turės problemų net ir prieš Ukrainą kariaujant.