„Scholzas elgiasi kaip vaikas.“ Kas trukdo Ukrainai gauti „Taurus“ raketas  ()

Akivaizdu, kad Scholzas yra silpnos valios žmogus, negalintis prisiimti rimtos atsakomybės, pažymi Maksimas Nesvitailovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bundestagui priėmus rekomendaciją dėl ilgojo nuotolio raketų „Taurus“ perdavimo Ukrainai, šį sprendimą vetavusio premjero Olafo Scholzo pozicija atrodo nebestebina. Savo ruožtu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas užima lyderio poziciją Europoje. Tai interviu „Focus“ pareiškė tarptautinis ekspertas Maksimas Nesvitailovas.

Jo nuomone, juokingai atrodo Scholzo teiginys apie būtinybę raketoms valdyti reikalingą vokiečių kontingentą, kurio, savo ruožtu, niekas nenori siųsti. Scholzas jau yra tiesiog sutrikęs dėl atsisakymų perduoti „Taurus“ raketų priežasčių.

„Jis tik sugalvoja kažkokių pasiteisinimų, pavyzdžiui, vaikas, kurio prašoma išnešti futbolo kamuolį iš namų, – pabrėžia Nesvitailovas. – Jis sako, kad mama manęs neišleis į lauką ar dar ką nors, ir taip perduoda Europos lyderystę Prancūzijos prezidentui Macronui.“

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5372

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Ekspertas mano, kad Scholzas gali atidėti raketų perdavimą dėl rinkėjų, kurie gana skeptiškai žiūri į tokius ryžtingus veiksmus ir bijo hibridinės atakos prieš Vokietiją. O gal Rusija uždarais kanalais grasina Vokietijai.

„Verta pagalvoti ir apie istorinę vokiečių kaltę prieš rusus, – sako Nesvitailovas. – Nors vokiečiai kažkodėl pamiršo, kad jie ukrainiečiams taip pat kalti dėl Antrojo pasaulinio karo. Tiesiog Maskva nuolat žaidžia Antrojo pasaulinio karo aukos korta.“

 

Scholzas akivaizdžiai yra silpnos valios žmogus, negalintis prisiimti rimtos atsakomybės, pažymi ekspertas. Jis bando tiesiog „prasmukti“, tačiau tokios galingos valstybės lyderiui tokios pasaulinės krizės laikais tai nepriimtina.

Scholzo neapsisprendimo fone maloniai stebina Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono teiginiai apie Vakarų karių buvimo galimybę, nors niekas apie tai negalėjo net pasvajoti, pažymi ekspertas. Macrono pareiškimas vėl paskatino susidomėjimą Ukraina, ypač po to, kai JAV pagalba sustojo.

 

„Reikia suprasti, kad Macronas neapkraunamas rinkimų naštos, todėl gali sau leisti neįprastus žingsnius, – sako Nesvitailovas. – Galbūt jo politiniuose planuose yra perėjimas į visos Europos politikos lygį po dabartinės antrosios prezidento kadencijos.“

Tarptautinio eksperto teigimu, ES bręsta tam tikros reformos, o Macronas pretenduoja į vieną iš lyderio postų atsinaujinusiose Europos Sąjungos institucijose. Todėl jam reikia aktualizuoti save kaip stiprų Europos lyderį. Bet kuriuo atveju Prancūzijos prezidento pareiškimai dabar teigiamai atsiliepia Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()