„Karinis smagratis įsisuko.“ JAV siunčia karius į Europą. Kas vyksta  ()

„Pentagonas sureagavo.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agentūra AP pranešė, kad JAV performatuoja savo karius ir ruošiasi didelio masto operacijoms. Tačiau JAV tikriausiai neplanuoja vykdyti jokių karinių veiksmų Ukrainoje. Tačiau ji tikrai stiprina savo buvimą Europoje. Tai interviu „Glavred“ pareiškė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Anot jo, vyksta valdymo sistemų performatavimas, karinės technikos ir amunicijos judėjimas, atsargų papildymas konfliktams Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose.

„JAV kartu su Vokietija, Prancūzija ir JK stiprina savo buvimą Artimuosiuose Rytuose. Ten didėja Vakarų šalių kariuomenių kontingentas. Amerikiečiai taip pat stiprina savo pozicijas Azijos ir Ramiojo vandenyno regione. Vašingtonas stiprina karinį bendradarbiavimą su Pietų Korėja, Japonija ir Taivanu“, – pridūrė Svitanas.

 

Jungtinės Valstijos perkelia savo vadovavimo ir kontrolės sistemas, kariuomenę ir amuniciją arčiau vietos konflikto taškų.

JAV siunčia karius į Europą ir ne tik. „Pentagonas sureagavo į grasinimus ir karinis smagratis įsisuko: dabar amerikiečiai įsitvirtina trijuose svarbiuose regionuose – Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Azijos-Ramiojo vandenyno regione“, – apibendrino Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(308)
(19)
(289)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()