„Štai jis ir prasidėjo.“ Įvyko įvykis, kuris gali tapti Trečiojo pasaulinio karo pradžia  (4)

Prabilta apie svarbų įvykį, kuris galėjo tapti Trečiojo pasaulinio karo pradžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik iš pirmo žvilgsnio atrodo juokinga tokių šalių kaip Iranas, Šiaurės Korėja ir Eritrėja sandrauga, tačiau iš tikrųjų tokia sąjunga gali būti gana pavojinga, sako Kirilas Sazonovas. Pasak politologo, Trečiasis pasaulinis karas prasidėjo dėl to, nes atsirado tokių, kurie rizikavo užpulti Jungtines Amerikos Valstijas, net jei tai būtų tik šios šalies laivas, praneša Dialog.ua.

Iš Kirilo Sazonovo publikacijos „Telegram“ galite sužinoti apie svarbų įvykį, į kurį verta atkreipti dėmesį.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11868 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Politologas mano, kad pasaulis turėtų įsitempti dėl to, kad Iranas „konfiskavo“ amerikiečių tanklaivį: „Iranas tiesiog užgrobė ir išsigabeno. Skaičiuojama, kad naftos krovinio vertė viršija 50 mln. dolerių. Tačiau reikalas, kaip suprantate, yra ne pinigų suma, o principo reikalas.“

Tuomet Ukrainos ginkluotųjų pajėgų savanoris paaiškino: „Bideno minkštakūniškumas turėjo baigtis blogai. Būtent taip ir atsitiko. Tai iššūkis. Jie kartu, Iranas, Šiaurės Korėja, Eritrėja. Kas netikėjo, kai sakiau, kad prasideda Trečiasis pasaulinis karas? Na, štai jis ir prasidėjo. Suprantu, kad tai bloga žinia, bet geriau žinoti tikrąją „diagnozę“. Šansai išlaukti myzerni, nes dabar tai susiję ne tik su Ukraina.“

 

Kaip skelbia Aivia.pro, Irano valdžios institucijos paskelbė apie Persijos įlankoje areštuotą ir konfiskuotą JAV naftos tanklaivį, remdamosi teismo sprendimu, priimtu atsakant į Teherane pateiktą ieškinį. Išplatintame pareiškime teigiama, kad priežastis – Vakarų šalių, įskaitant JAV, sankcijos, dėl kurių, Irano teigimu, Švedijos bendrovė negalėjo parduoti pacientams reikalingų vaistų. Dėl to Irano pacientai esą patyrė didelę fizinę ir psichologinę žalą, todėl jie kreipėsi į teismą dėl žalos atlyginimo.

 

Tarptautinių santykių teismas Teherane, išnagrinėjęs ieškinį ir atlikęs teisinį tyrimą, nusprendė areštuoti amerikietiškos naftos krovinį, esantį laive „Advantage Sweet“. Minėtas krovinys buvo įvertintas daugiau nei 50 mln. dolerių. Šis sprendimas atspindi tebesitęsiančią įtampą tarp Irano ir Vakarų šalių, ypač JAV, kur sankcijų politika ir toliau daro įtaką tarptautiniams ekonominiams ir politiniams santykiams.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(80)
(20)

Komentarai (4)