Mūšis dėl Avdijivkos baigiasi. 16 000 lavonų… Ką padarė „Abrams“ tankai  ()

Žurnalistų teigimu, 47-oji brigada kartu su kitais daliniais atsikovojo pozicijas ir kai kuriose srityse net kontratakavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija įsibėgėjo po to, kai dėl amunicijos trūkumo iš Avdijivkos griuvėsių pasitraukė Ukainos kariai. Rusai užėmė ištisus kilometrus naujos teritorijos, o tai buvo didžiausia metų pažanga.

Tačiau perspektyva, kad Rusijos kariai prasiskverbs per ginkluotųjų pajėgų gynybos liniją, į neapsaugotą užnugarį ir pasieks didžiuosius miestus, jau nebesvarstoma. Ukrainos 47-oji brigada kartu su kitais daliniais atsikovojo pozicijas ir kai kuriose srityse net kontratakavo.

Tačiau, OSINT analitiko Andrew Perpetua skaičiavimais, 47-oji brigada, stabdydama Rusijos pajėgų puolimą, prarado 10% šarvuočių. 47-oji brigada yra pagrindinė Amerikoje pagamintų sunkiųjų šarvuočių, įskaitant M1 „Abrams“ tankus, M2 „Bradley“ pėstininkų kovos mašinas ir „Assault Breacher“ inžinerines transporto priemones, operatorė.

Tačiau 47-oji brigada, įsitvirtinusi Berdyčių gyvenvietėje, už kelių kilometrų į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos, padarė daug daugiau nuostolių rusams nei pati patyrė. Keliai Berdyčių kryptimi nusėti rusų tankų, vikšrinių kovos mašinų ir ypač ratinių šarvuočių BTR-80 liekanomis, jau nekalbant apie šimtus žuvusių rusų pėstininkų.

Dar svarbiau, pažymi žurnalistai, tai, kad 47-oji ir kitos kariuomenės brigados sustabdė 2-osios ir 41-osios jungtinės Rusijos Federacijos armijų veržimąsi.

Per dvi įtemptas savaites po Avdijivkos kritimo rusai veržėsi iš šiaurės į pietus ir užėmė Stepovę, Lastočkiną ir Severnę. Bet tik todėl, kad besitraukiantys Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai nusprendė neginti šių gyvenviečių ir patraukė į vakarus: į Berdyčius, Orlivką ir Tonenkę.

 

Prie šių gyvenviečių yra natūralios kliūtys – puolančiai pusei čia sunkiau.

Jei rusai turi kuo pasigirti, tai tai, kad jiems pavyko prasiskverbti ir įsitvirtinti pietrytiniame Tonenkės pakraštyje.

Praėjus penkiems mėnesiams nuo puolimo pradžios, Avdijivos mūšis baigiasi. Analitikai tokią rusų „pergalę“ vadina Pyro pergale dėl didelių nuostolių – mažiausiai 16 000 žuvusiųjų ir beveik 800 vienetų šarvuočių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(394)
(25)
(369)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()