„Liko tik 68-72 vienetai.“ Kas vyksta su rusų naikintuvais  ()

Ukrainos aviacijos ekspertas Konstantinas Kryvolapas užsiminė apie pastarojo meto rusų netektis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausiais Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo paskelbtais duomenimis, vykstančiame kare Rusija jau prarado per 340 skirtingų karinių lėktuvų.

Vieni dažniausiai naudojamų, o kartu ir labiausiai prarastų yra taktiniai naikintuvai-bombonešiai Su-34. Vien per vasarį ukrainiečiams pavyko numušti 10 tokių lėktuvų – tai geriausias rezultatas per kelis mėnesius.

Kiek Su-34 turi rusai?

„Iki 2022 metų Rusija turėjo maždaug 140 Su-34. Dalis jų buvo eksportuoti, dalis prarasti per nelaimes. Karo pradžioje rusai turėjo 105 tokius lėktuvus. Mes jau numušėme 37. Todėl jie turi maždaug 68–72 vienetus“, – teigia Konstantinas Kryvolapas.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4285 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

Ukrainietis pažymėjo, kad šių metų pradžia jo tautiečiams buvo išskirtinai sėkminga. Pastarąsias kelias savaites Rusijos lėktuvų nuostoliai viršijo priešo galimybes papildyti tokią įrangą. Tačiau bus sunku išlaikyti tą pačią padėtį. Amerikos Karo studijų instituto (ISW) analitikai skaičiuoja, kad Rusijos vadovybė tik laikinai pakeitė taktiką ir sutiko su didesnių nuostolių rizika, tikėdamasi, kad nauda bus didesnė už žalą, nes rusai galės judėti gilyn į Ukrainą.

Rusijos aviacijos branduolys

Amerikiečių žurnalas „Forbes“ paskelbė analizę, rodančią, kad nuo šių metų pradžios Su-34 (lydimi Su-35) kasdien atlikdavo daugiau nei šimtą skrydžių. Ukrainiečių galvos skausmas pirmiausia yra jų numestos KAB bombos (vadomosios oro bombos), kurių svoris gali siekti iki 1500 kg (nors dažniausiai naudojamos yra mažesnės, apie 500 kg). Ukrainos kariuomenės pareigūnai praneša, kad tokių skrydžių skaičius šiek tiek sumažėjo tik sunaikinus Rusijos lėktuvą A-50U.

 

Su-34 yra Rusijos aviacijos stuburas. Jie gali gabenti iki 8 tonų ginklų ant 12 įmontuotų mazgų. Juos varo du AL-31F M1 varikliai, kurių dėka Su-34 gali pasiekti iki 1900 km/val. greitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(3)
(64)

Komentarai ()