[ŽT] „Daugiau nei 200 rusų buvo nužudyta. Jie paniškai bijo.“ Įvyko karinis JAV susidūrimas su Rusija (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2024-03-11 16:42
Tik nebūkit tokie jau garantuoti. Ta euforija gali brangiai kainuoti. Tas konfliktas Sirijoje buvo labai dalinis, kadangi jis tebuvo vietos vadukų iniciatyva: - Rusai sugalvojo perimti JAV karių saugomus objektus Sirijoje. Rusai turėjo aiškią persvarą ir tikėjosi jog JAV tiesiog pasitrauks. - Deja šie, po ilgų diskusijų ir garantijų jog rusų ten nėra, gavę leidimą išsikvietė aviaciją ir nušlavė rusų pajėgas. - Jų nuostoliai buvo maždaug 80% technikos ir ~60% gyvosios jėgos. - Tiesioginiam konflikte abi pusės panaudotų viską ką turi, o ne tik fragmentiškai, lygiai kaip Ukrainoje - Rusija jau seniai turėjo žlugti, bet nežlugo.
HardAxe 2024-03-11 17:14
o kas laimės, jei JAV atsisakys fiziškai ginti europą, apart ribotos ginkluotės paramos?
vanduo4 2024-03-12 11:16
- Laimėtojas tikrai neaiškus, bet visi tam ruošiasi: a) JAV ir NATO atstovai jau pernai pranešė jog 2025 metais, Pasaulio laukia dideli pokyčiai. Tad darau prielaidą jog 2024 metai yra paskutiniai "ramybės" metai - visi matome karą tik per TV, viskas pasikeis; b) EU Ukrainą remia finansiškai bevei k dvigubai daugiau nei JAV, o JAV tiekia ginkluotę, kurią perka ir EU; c) sakyčiau ruošiamasi tam scenarijui, kad Rusijos naštą priims EU, o Kinijos naštą pasiims JAV; d) bendradarbiavimas tarp JAV ir EU saugumo klausimu negali nutrūkti, nes dabar egzistuoja globali grėsmė alijansui ir Demoratijai Pasaulyje. P.s. JAV politika nepriklauso vien tik nuo Prezidento. Jeigu Trumpas gaus įgaliojimus nutraukti paramą Ukrainai, vadinasi tai buvo kolegialus JAV sprendimas.
Debesys 2024-03-13 12:26
Perspektyvos tikrai labai miglotos ir ne į gerąją pusę. Rusijos karo mašina užsukta, ginkluotės gamina keletą kartų daugiau, nei visos ES narės kartu sudėjus, o jos vis nesiskubina didinti gamybos pajėgumų. Rusijos ekonomikos augimo vis nepavyksta sugniuždyti, nors jau nuo pat pradžių visi šaukia, kad štai štai tuoj žlugs. Jei užims Ukrainą, jie tikrai eis toliau, bent jau Baltijos šalis manau, kad tikrai puls. Kad ginklų kokybė prastesnė (dalinai), bet jų kiekis didelis. Gyvosios jėgos jie nepritrūks, ypač jei kris Ukraina. Užtenka pažiūrėti, ką jie siunčia į savo mėsos šturmus - prievarta ir ne tik tuos pačius ukrainiečius.. Karo gamybos mašinos užėmę Ukrainą (tikiuosi, kad to nebus) greit nesustabdys, karybos patirties turi pakankamai, ES ir NATO diplomatai myžčios bijodami, kad duodami atkirtį bus išprovokuotas branduolinis karas. Tai kokios priežastys nepadaryt blitz puolimą ir neužėmus Baltijos šalių per kelias dienas? Juk atkariauti bus daug sunkiau, o jie ir pasitrauks, tai, kaip sakė, gražaus Vilniaus (ir ne tik) nebebus... Pesimistinis scenarijus, kurio labai labai nenoriu, bet kuris gali nutikti, nesuteikus skubiai paramos Ukrainai ir visiškai nesužlugdžius kažkokiu būdu RF ekonomikos. Anksčiau dėjau viltį, kad RF sudėtyje esančios tautos sukils ir suskaldys tą blogio imperiją, bet po keleto pokalbių (teko bendrauti su jakutais, totoriais iš Kubanės) supratau, kad tai beviltiška, nes jiems negrįžtamai išbujojęs įskiepytas vergų identitetas
Hmz 2024-03-13 12:44
Taip miglotai būrėjos stiliuje ir pasakė, kad "Pasaulio laukia dideli pokyčiai"? Ar vis tik pasakė kažką konkretesnio?