Krito įvaizdis. „Matome jų gilų susimąstymą.“ Kas vyksta Dniepro krante  ()

Humeniuk papasakojo, kas vyksta prie Krynkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvi dienas kairiajame Dniepro krante tvyrojo ramybė, dvi dienas nebuvo priešų puolimo, bet užpuolikai patyrė nuostolių.

Apie tai teletono metu kalbėjo Pietų gynybos pajėgų jungtinio koordinacinio spaudos centro atstovė Natalija Humeniuk. „Dabar matome jų gilų susimąstymą, nes jau dvi dienas nebuvo jokių šturmo operacijų, bet vis tiek priešas, net ir tose pozicijose, kurios yra netoli nuo mūsų placdarmų, patyrė labai didelių nuostolių. Praėjusią dieną buvo sunaikinta daugiau nei 50 įsibrovėlių, apie 40 aplink Krynkus“, – sakė ji.

Kartu ji teigia, kad priešas pripažįsta, kad dešiniajame krante esantys įtvirtinimai yra galingi, įtvirtinimai aukšti ir jie neturi galimybių ten prasiveržti. Anot jos, draudimas priešui naudoti šarvuočius tęsiasi, tad „mėsos šturmai“ vyksta toliau, jiems tenka vis dažniau atlikti rotacijas. Ji priminė, kad priešas patyrė labai didelių technikos nuostolių pradiniame etape, kai pagal klasikines schemas bandė šturmuoti placdarmą pėstininkais su šarvuočių palaikymu  – tada jie per dvi tris savaites prarado daugiau nei 200 vienetų ir buvo priversti stabdyti šarvuočių naudojimą.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7574 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

„Priešo logistika yra sudėtinga, nes toliau plečiame savo įtakos priešo judėjimui sektorių. Svarstėme, kad reikia išvalyti 20-30 kilometrų juostą, kad būtų lengviau gyventi dešiniajame krante, kad priešo artilerija ten nepasiektų. Per pastarąją parą – minus 10 priešo artilerijos įrengimų. Bet reikia pripažinti, kad šiose pozicijose jie turi galingą atsinaujinimo išteklių, todėl darbo dar turime daug“, – pabrėžė Humeniuk.

 

Krito įvaizdis. Ji taip pat pažymėjo, kad nėra kritinio priešo grupės ar papildomų resursų didinimo, tačiau vyksta nuolatiniai manevrai, nes priešas patyrė didelių nuostolių ne tik personalo, bet ir įvaizdžio atžvilgiu. „Tie, kurie galėjo grįžti iš šturmo operacijų, kalba apie pakartotinių veiksmų atlikimo beprasmiškumą, todėl labai sunku suformuoti naujus šturmo dalinius, todėl jie priversti traukti juos iš gilesnio užnugario, kurie apie situaciją  nežino“, – pažymėjo Pietų gynybos pajėgų jungtinio koordinacinio spaudos centro atstovė.

Humeniuk paaiškino, kodėl reikia plėsti kairiajame Dniepro krante esantį placdarmą. „Rinkimų, kuriuos Rusija imituoja šiose teritorijose, išvakarėse tai būtų svarbus signalas apie mūsų karių buvimą kairiajame krante. Kad gyventojai turėtų supratimą, kad jie nėra apleisti, ir yra gynybos pajėgų pažangos perspektyva. Ji sudėtinga, bet ji yra. Mūsų buvimas kairiajame krante atima iš priešo perspektyvas žengti į dešinįjį krantą, nes ten jis yra patikimai įtvirtintas“, – pabrėžė ji.

 

Humeniuk atsisakė pasakyti, kiek placdarmas buvo išplėstas, kad nenukentėtų gynybos pajėgų kariai. „Tai fronto linija, kuri yra labai lanksti, kai kuriose srityse ji priešui netikėtai pasikeičia, todėl šturmo operacijų metu jis netenka personalo“, – pabrėžė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: